Resultaat 1 - 10 (van 170)

• Brei- en haakcafé Schoonhoven Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Schoonhoven

Vindt u het ook zo leuk om te breien of haken? En lijkt het u leuk om dat samen met anderen te doen? In Schoonhoven kunt u iedere twee weken op dinsdagochtend aanschuiven om ideeën, tips en patronen uit te wisselen en onder het genot van een kopje koffie of thee aan de slag te gaan.

di 21 jan

• HOP Schoonhoven: Lezing over de Schoonhovense HASCO Verffabriek Bekijk details

Van 19:00 tot 20:30 | HOP Schoonhoven

Leen Ouweneel houdt op dinsdagavond 21 januari een lezing over de geschiedenis van de HASCO-fabriek met speciale aandacht voor haar oprichter Hermann Anthony Schreuder, die naast het directeurschap van zijn steeds groter wordend bedrijf, diverse belangrijke politieke en maatschappelijke functies vervulde van 1899 tot en met 1939.

di 21 jan

• Brei- en haakcafé Krimpen aan de Lek Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Krimpen aan de Lek

Vindt u het ook zo leuk om te breien of haken? En lijkt het u leuk om dat samen met anderen te doen? Maandelijks zijn er bijeenkomsten in de bibliotheken van de Krimpenerwaard waar u vrijblijvend aan kunt schuiven om ideeën en patronen uit te wisselen en onder het genot van een kopje koffie of thee aan de slag te gaan.

do 23 jan

• Spreekuur wijkagent Schoonhoven Bekijk details

25 januari 2020 | Schoonhoven

De wijkagent dichtbij.

za 25 jan

• Digitaal café Bergambacht Bekijk details

Van 11:00 tot 12:30 | Elke week | Bergambacht

Heeft u vragen over internet, apps, uw tablet of smartphone? Of wilt u weten hoe u e-books op uw e-reader zet? Tijdens het Digitale café van de Bibliotheek Krimpenerwaard kunt u met al deze vragen terecht. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om u te helpen. Breng uw eigen tablet of telefoon mee of maak gebruik van de computers van de bibliotheek.

za 25 jan

• Nationale Voorleesdagen: Poppentheater Dubbele Jan in Gouderak (3+) Bekijk details

Van 15:00 tot 16:00 | Gouderak

Het prentenboek “Moppereend” van Joyce Dunbar en Petr Horacek is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar 2020. Tijdens de Nationale Voorleesdagen is het dan ook het meest voorgelezen boek bij kinder- en peuteropvang, basisscholen en bibliotheken. De Bibliotheek Krimpenerwaard organiseert als altijd weer het poppentheater van Dubbele Jan, met deze keer de voorstelling "Mekkergeit en Moppereend".

wo 29 jan

• Nationale Voorleesdagen: Kindercoach Mia Euwes over omgaan met emoties Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Schoonhoven

Moppereend, het prentenboek van het jaar leent zich er goed voor om met ouders van jonge kinderen te praten over het omgaan met emoties. Op donderdagmorgen 30 januari om 10.00 uur kun je daarvoor terecht in de bibliotheek van Schoonhoven. Kindercoach Mia Euwes geeft praktische tips en gaat in gesprek met de aanwezigen.

do 30 jan

• Nationale Voorleesdagen: Knuffel Sleep-in Lekkerkerk en Schoonhoven Bekijk details

31 januari 2020, 17:00 t/m 1 februari 2020, 10:00 | Lekkerkerk en Schoonhoven

Komt jouw knuffel Moppereend opvrolijken? Kinderen kunnen op vrijdag 31 januari hun knuffel komen brengen zodat die een nachtje in de bibliotheek kan logeren om Moppereend op te vrolijken. Om 17.00 uur kan dit in de bibliotheken van Schoonhoven en Lekkerkerk, waarbij uiteraard nog even voorgelezen wordt. De avonturen die de knuffels beleven ’s avonds en ’s nachts zijn te volgen op onze sociale media.

31 jan t/m 01 feb

• Nationale Voorleesdagen: Poppentheater Dubbele Jan in Krimpen aan de Lek (3+) Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

za 01 feb