Digitaal vaardig

29 april 2019, van 10:00 tot 12:00 | Lekkerkerk

Kosten: Gratis

Kunnen omgaan met de computer en internet lijkt de gewoonste zaak van de wereld. Maar wat als u die vaardigheid nog niet heeft of er onzeker over bent? De bibliotheek helpt iedereen die er open voor staat om digitaal vaardig(er) te worden. Er zijn twee soorten cursussen en binnenkort starten deze in de bibliotheek van Lekkerkerk.

Digisterker

Bent u al redelijk bekend met internet, maar zou u wel wat meer willen weten over werken met een DigID, dan bent u welkom bij de cursus Digisterker. Cursisten maken kennis met diverse overheidswebsites zoals de Belastingdienst, het UWV, de SVB en de gemeente Krimpenerwaard. In de cursus leert u hoe u DigID kunt aanvragen en hoe u DigID kunt gebruiken.

Deze cursus wordt gratis aangeboden, inclusief een handig werkboek.

De start is op maandag 29 april en is vier keer op maandagmorgen van 10.00  tot 12.00 uur.

Voor starters op de digitale snelweg biedt de bibliotheek de cursus Klik & Tik; het internet op.

Tijdens 4 lesochtenden gaat u met hulp van vrijwilligers zelf aan de slag om de basisfuncties aan te leren. Wat leert u zo al? Websites opzoeken, doorlinken, zoekmachines gebruiken en e-mailen. Via filmpjes bekijkt u de eenvoudige uitleg en daarna kunt u zelf aan de slag met praktische oefeningen. U werkt helemaal in uw eigen tempo. De aanwezige vrijwilligers helpen u op weg en ondersteunen bij de oefeningen.

Deze cursus wordt ook gratis aangeboden en start op dinsdag 30 april.

De cursus is vier keer op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Voor beide cursussen kunt u zich opgeven aan de balie van de bibliotheek Lekkerkerk, telefonisch via 0180-669999 of via e-mail met onderstaande knop.