Boekenweek 2018 "Natuur"

10 maart 2018 t/m 18 maart 2018

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Van 10 tot en met 18 maart is het Boekenweek, waarbij landelijk allerlei activiteiten georganiseerd worden. Het thema van deze Boekenweek is de Natuur.

In alle vestigingen van De Bibliotheek Krimpenerwaard zullen mooie boeken over de natuur uit de kast gehaald worden om onder de aandacht van de bezoekers te brengen. Daarnaast organiseert de bibliotheek een drietal activiteiten rond het thema Natuur, met de nadruk om de natuur in onze eigen mooie omgeving.

In de bibliotheek van Schoonhoven wordt op donderdag 15 maart de film “Polder: overleven in de Krimpenerwaard” van Edwin Haighton uit Krimpen aan den IJssel vertoond. Een natuurfilm over de strijd van polderdieren om te leven en overleven in de Krimpenerwaard. De film wordt gestart om 10.30 uur en de toegang is gratis.

Zaterdag 17 maart is er van alles te beleven in de bibliotheek van Lekkerkerk. Om 12.00 uur wordt gestart met voor alle bezoekers een proeverij van streekproducten, geleverd door Rechtstreex. Deze organisatie heeft in en rond Rotterdam afhaalpunten voor biologische producten rechtstreeks van regionale boeren die daarvoor ook een eerlijke prijs ontvangen.

Daarna, om 13.00 uur, start Jaap Graveland van Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard een lezing over de rijke natuur in de Krimpenerwaard. Jaap is coördinator van de erfvogelwerkgroep van de NVWK, telt wintervogels en broedvogels en zet zich in voor het Agrarisch Natuurbeheer. Dus hij kan een goede indruk geven van de rijke en veelzijdige natuur dicht bij huis. Als je weet welke soorten er voorkomen en waar je moet zoeken zie je meer en krijg je zin om zelf op pad te gaan. Daar richt de lezing zich op. De lezing bevat veel mooie plaatjes van vogels, planten, zoogdieren, vissen, etc. en van interessante nieuw ingerichte natuurgebieden, zoals De Zaag, het Doovegat en polder de Nesse.

De lezing gaat ook kort in op organisatie en activiteiten van de NVWK, en hoe je zelf kan bijdragen. Ook deze activiteiten zijn gratis toegankelijk.