Cursus: Digitaalvaardig met DigiSterker

15 oktober 2018, van 10:00 tot 12:00 | Bergambacht

Kosten: Geen

De overheid regelt steeds meer via het internet en verwacht dat u daar ook gebruik van maakt. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Voor een groot aantal mensen vormt de digitale overheid nog een drempel. Daarom biedt de Bibliotheek Krimpenerwaard de cursus “Digisterker: werken met de digitale overheid”.

Cursisten maken kennis met diverse overheidswebsites zoals de Belastingdienst, het UWV, de SVB en de gemeente Krimpenerwaard.

De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken.

De cursus duurt vier dagdelen op maandagmorgen en wordt gegeven door gecertificeerde docenten, die de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uitleggen. In de cursus gaat u zelf aan de slag met oefeningen die u op een computer van de bibliotheek kunt doen. Bij de cursus hoort een werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen en waarin de voorbeelden ook stap-voor-stap worden uitgelegd. Voor de cursus hoeft u geen examen te doen. Met het doen van de oefeningen in dit werkboek kunt u wel een certificaat verdienen.

De cursus Digisterker is voor iedereen die wil leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten. Wel is enige ervaring nodig in het omgaan met computer en internet; u kunt werken met het toetsenbord en de muis en u heeft internet. Om deel te nemen aan de cursus Digisterker heeft u een e-mailadres nodig.

De cursus vindt plaats in de bibliotheek van Bergambacht.

Data: maandag 10 september, maandag 24 september, maandag 1 oktober en maandag 15 oktober. Gestart wordt om 10.00 uur.

De cursus is gratis en u kunt zich opgeven aan de balie van de bibliotheek of telefonisch 0182-353355.

Omdat gewerkt wordt in kleine groepen is inschrijven een voorwaarde en geldt "vol = vol". Neem de stap en meld u aan!