Gratis Workshop “Blijf Digitaal Sterk!”

15 april 2019 t/m 5 mei 2019 | Zie bericht voor locaties, data en tijdstippen

Kosten: Gratis

“Dat moet via internet” is wat we steeds vaker en steeds dwingender horen. Of we willen of niet, steeds meer zaken gaan via de internet. Denk bijvoorbeeld aan de Belastingdienst, aanvragen van toeslagen, bankzaken, ziektekostenverzekering of andere informatie.

Maar vergeet ook vooral niet de leuke dingen! En je hoeft je huis er niet voor uit. Denk aan het opzoeken van informatie voor een hobby, nieuws volgen, kranten lezen, spelletjes doen, museum bezoeken op je beeldscherm, televisieprogramma’s bekijken, muziek luisteren, enzovoorts...

En niet te vergeten de sociale contacten met familie en vrienden, waar ook ter wereld: e-mailen, foto’s uitwisselen, appen en telefoneren met beeld (“skypen”).

Moeilijk is het niet. U kunt dit “gewoon” leren door te proberen en te oefenen.

Als u de handigheid eenmaal kent, bent u digitaal sterk genoeg om er mee aan de slag te kunnen. Als u na de workshop nog vragen heeft, kunt u altijd terecht bij de digitaal inloopspreekuren die in heel de Krimpenerwaard regelmatig verzorgd worden.

De welzijnsstichtingen en de Bibliotheek Krimpenerwaard organiseren binnenkort gratis workshops, verspreid over de gemeente.

Tijdens de workshop kunt u aangeven wat u zou willen leren en maakt u kennis met belangrijke apps. Onze vrijwillige docenten helpen u graag verder om
digitaal sterk te blijven of worden. U kunt deelnemen met uw eigen laptop/tablet. Heeft u er geen, dan kunt u er een gebruiken van de organisatie.

Data en locaties:

Donderdag 4 april om 10.00 uur, Ouderkerk aan den IJssel in d’Ouwe Backery

Maandag 8 april om 10.00 uur Bibliotheek Schoonhoven

Maandag 15 april om 10.00 uur Bibliotheek Lekkerkerk

Woensdag 24 april om 14.00 uur Haastrecht in de Hof van Stein

De workshop duurt ongeveer 2 uur.

Opgeven kan via de bibliotheek Lekkerkerk, 0180-669999 of via de knop hieronder (via e-mail).