Groot Dictee der Nederlandse Taal, editie Krimpenerwaard

6 november 2021, van 11:00 tot 13:30 | Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

Kosten: Gratis

De Bibliotheek Krimpenerwaard organiseert het Groot Dictee der Nederlandse Taal, editie Krimpenerwaard. Op zaterdag 6 november van 11.00 tot 13.00 uur in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek kan iedereen meedoen en zijn of haar spellingskunsten meten met andere Krimpenerwaarders.

De publieke zender NPO Radio 1 organiseert het dictee samen met De Taalstaat en het Genootschap Onze Taal. Live vanuit de Bibliotheek van de Radboud Universiteit in Nijmegen nemen vijftien prominenten het op tegen vijftien winnaars van de radio-spellingsquiz die deze zomer werd gehouden in de Taalstaat.

Meedoen kan thuis en in verschillende bibliotheken in het land, waaronder dus de Bibliotheek Krimpenerwaard die voor de gelegenheid gebruikmaakt van de ruime theaterzaal van het Cultuurhuis. Er wordt een live verbinding gemaakt met Nijmegen.

De winnaar van de vorige editie, Annemarie Nobel, zal de jury voorzitten. We zijn benieuwd wie haar record van slechts 6 fouten weet te evenaren of te verbeteren.

Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer zal het Groot Dictee der Nederlandse Taal voorlezen. Frits Spits presenteert de uitzending en schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft het dictee. Het nieuwe dictee moet “leuk en begrijpelijk” zijn en “maakbaar voor iedereen die de spellingsregels beheerst”.

Na afloop van het Dictee krijgen de deelnemers in het Cultuurhuis een lunch aangeboden, terwijl de lokale jury zich over de gemaakte dictees buigt. Daarna volgen de uitslag en de prijsuitreiking.

Wie durft het aan?

Aanmelden kan via e-mail: