Groot Dictee der Nederlandse Taal in Bergambacht

15 december 2018, van 11:00 tot 13:00 | Bergambacht

Kosten: Geen

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal komt terug. Niet op televisie, maar op de radio én in Bergambacht. De Bibliotheek Krimpenerwaard organiseert in de vestiging in Bergambacht op zaterdag 15 december van 11.00 tot 13.00 uur het Groot Dictee der Nederlandse Taal. U kunt ook meedoen!

U kunt dan uw spellingskunsten meten met andere Krimpenerwaarders, waaronder wethouder Leon de Wit. Er zijn prijzen voor de beste spellers én een poedelprijs.

De publieke zender NPO Radio 1 organiseert het dictee samen met De Taalstaat en het Genootschap Onze Taal. Op 15 december wordt het uitgezonden vanuit de bibliotheek in Haarlem en u kunt dus meedoen in de bibliotheek van Bergambacht.

Philip Freriks leest het dictee als vanouds voor, Frits Spits presenteert de uitzending en het Genootschap Onze Taal kijkt na. Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2018. Het nieuwe dictee moet “leuk en begrijpelijk” worden en “maakbaar voor iedereen die de spellingsregels beheerst”.

Durft u het aan? Of maakt u liever eerst een proefdictee? Dat kan!

Er is slechts plek voor een beperkt aantal deelenemers, dus geef u snel op!