Het gamende kind

15 november 2019, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Schoonhoven

Kosten: Gratis

Je kind speelt games, of zit op YouTube. Dat hoort bij deze tijd, maar vraagt wel specifieke opvoedkundige aandacht. Wellicht zijn er enkele frustraties en misschien loopt het de spuitgaten uit.

Hoe kan je er voor zorgen dat je kind zijn of haar leven niet verspeelt? Wat zijn de verslavende elementen van games waar je op kunt letten en hoe houd je fijn contact met je kind? Wat is dat gaming en e-sports eigenlijk, welke competenties leren kinderen hier van en hoe kan het de relatie juist versterken?

Dit is een greep uit de vragen die beantwoord worden op vrijdagavond 15 november, tijdens de week van Mediawijsheid, in bibliotheek Schoonhoven waarbij Koen Schobbers, oprichter van Parents of Play, informatie, adviezen en tips zal delen.

De avond is specifiek bedoeld voor ouders, maar is ook interessant voor iedereen die met kinderen te maken heeft. Ook ouders van jonge kinderen die zich vast voor willen bereiden op wat zeker komen gaat zijn uitgenodigd.

Je bent welkom, entree is gratis en de avond start om 19.30 uur (tot ongeveer 21.00 uur).