Het Groot Dictee der Nederlandse Taal

2 november 2019, van 10:30 tot 13:30 | Raadszaal Lekkerkerk

Kosten: Geen

De Bibliotheek Krimpenerwaard organiseert voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Op zaterdag 2 november van 11.00 tot 13.00 uur in de Raadszaal in Lekkerkerk kunt u meedoen en uw spellingskunsten meten met andere Krimpenerwaarders, waaronder wethouder Leon de Wit. Er zijn prijzen voor de beste spellers én een poedelprijs.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is terug. Niet meer op televisie, maar op de radio. De publieke zender NPO Radio 1 organiseert het dictee samen met De Taalstaat en het Genootschap Onze Taal. Live vanuit de prachtige bibliotheek in de Broederenkerk in Zutphen nemen twintig prominenten het 2 november op tegen twintig luisteraars van De Taalstaat.

Meedoen kan thuis en in verschillende bibliotheken in het land, waaronder dus de Bibliotheek Krimpenerwaard die gebruik mag maken van de Raadszaal in Lekkerkerk.

Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer zal het Groot Dictee der Nederlandse Taal voorlezen. Zij neemt daarmee de taak over van Philip Freriks. Frits Spits presenteert de uitzending en het Genootschap Onze Taal kijkt na. Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2018. Het dictee nieuwe stijl moet “leuk en begrijpelijk” zijn en “maakbaar voor iedereen die de spellingsregels beheerst”.

Aanmelden kan via de knop hierboven of via e-mail: info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Na afloop van het dictee krijgt u een lunch aangeboden terwijl de jury uw dictee nakijkt. Hierna volgen de uitslagen en de prijsuitreiking.

Geef u snel op!

De winnares van vorig jaar, Lucy Beker, is de presentator van het Groot Dictee 2019!