Lezing Ronald Giphart in Schoonhoven

8 november 2018, van 20:00 tot 22:00 | Schoonhoven

Kosten: € 10 of € 15

Donderdagavond 8 november komt Ronald Giphart in de bibliotheek van Schoonhoven een lezing geven over eten, de geschiedenis van de gastronomie, de Nederlandse eetcultuur, restaurants in Nederland, Jonnie Boer en Sergio Herman, zijn nieuwste boek Smakelijk! en nog duizend andere (w)etenswaardigheden.

Ook dit jaar is Ronald Giphart ambassadeur voor Nederland Leest, het jaarlijkse evenement ter bevordering van het lezen van boeken. Waar hij vorig jaar nog samen met een robot een hoofdstuk toevoegde aan Ik robot van Isaac Asimov, schrijft hij dit jaar het voorwoord van het Nederland Leest-geschenkboek Je bent
wat je leest.

Giphart (1965) is bekend van de romans Ik ook van jou en Phileine zegt sorry. Behalve een grote liefde voor literatuur heeft hij ook een culinair hart. Zijn roman Troost (2005), over een chef-kok die ten onder gaat, was een groot succes. Hij publiceerde de culinair-literaire werken Keukenprins en, in samenwerking met Jonnie Boer en Sergio Herman, Eten, drinken en slapen. Ook schreef hij de teksten voor het kookboek PUURST van Jonnie en Thérèse Boer, dat bekroond werd met de Gourmand World Cookbook Award voor chef-koks. Hij schrijft over eten voor het Algemeen Dagblad en stelde De Nederlandstalige culinaire literatuur in 90 en enige verhalen samen, met verhalen en fragmenten uit romans waarin culinaire hoogstandjes, minder geslaagde creaties en onze eetcultuur centraal staan. Tijdens Nederland Leest in november zal hij als ambassadeur van de campagne optreden en openbare bibliotheken door het hele land bezoeken, waaronder dus ook de Bibliotheek Krimpenerwaard.

Fietscafé Fausto sluit aan bij het thema door (h)eerlijke koffie en thee met een lekkernij te serveren. In de pauze wordt u verwend met een verantwoord, heerlijk en biologisch drankje.

Boekhandel Bruna verzorgt weer een mooie boekenstand, zodat u met een gesigneerd boek naar huis kunt!

Het belooft een sfeervolle avond te worden. U bent welkom vanaf 19.15 uur. Ronald Giphart begint om 20.00 uur met zijn lezing.

Toegangskaarten (inclusief consumpties) zijn te koop aan de balie van de bibliotheek voor € 15,- en € 10,- (voor bibliotheekleden). Gereserveerde kaarten dient u vóór 1 november af te halen en te betalen.