Open Monumentendag en publieksopening HOP Krimpen aan de Lek

14 september 2019, van 10:00 tot 16:00 | Krimpen aan de Lek

Kosten: Geen

Zaterdag 14 september wordt landelijk de Open Monumentendag gehouden. Sinds kort is in de bibliotheek van Krimpen aan de Lek een Historische OntmoetingsPunt (HOP). Een vaste plek in de bibliotheek, waar informatie te vinden is over de geschiedenis van Krimpen aan de Lek en omgeving. De publieksopening van de HOP wordt gehouden op 14 september. De Historische Vereniging Crempene is die dag van 10.00 uur tot 16.00 uur aanwezig in de bibliotheek.

Het thema van de Open Monumentendag “Plekken van Plezier” krijgt hier de aandacht.

Er is een fotowand en een doorlopende presentatie van Plekken van Plezier in Krimpen aan de Lek in het verleden en heden. De aanwezige vrijwilligers van de Historische Vereniging kunnen daarbij veel vertellen en misschien heeft u zelf ook nog leuke herinneringen om te delen.

Diezelfde dag is op de Zaag overigens een fototentoonstelling over dat gebied in het bijzonder.

De presentatie is onderverdeeld in 4 groepen: podiumkunsten (zalen o.a. zaal Van Namen), sport en spel (ijsbaan, speeltuinen en zwembaden), horeca ( herbergen en cafés) en recreatie (eiland de Zaag, Surfplas en Weteringbos).

Kinderen kunnen meedoen aan leuke ouderwetse spelletjes en er is voor bezoekers een prijsvraag samengesteld over de historie van Krimpen aan de Lek. De antwoorden zijn te vinden in de boeken die in de HOP-kast staan.

Locatie: Bibliotheek Krimpen aan de Lek in het Cultuurhuis, De Markt 201.

Van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang gratis.