Exposities

 • Expositie Krimpen aan de lek door HV Crempene

  7 juni 2018

  Vanaf 1 juni zijn in de ene vitrinekast verschillende bodemvondsten uit Krimpen aan de Lek en omgeving te zien. Deze vondsten zijn gedaan door de Werkgroep archeologie van Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk (WAN). Deze werkgroep is altijd actief als er in bodem gewerkt wordt, bijvoorbeeld bij de dijkversterkingsprojecten.

  Bekijk details van Expositie Krimpen aan de lek door HV Crempene

 • Expositie Schoonhoven: Suzanne Dijkstra

  31 mei 2018

  In de bibliotheek van Schoonhoven is in de maanden juni en juli een tentoonstelling van de schilderijen van Suzanne Dijkstra.

  Bekijk details van Expositie Schoonhoven: Suzanne Dijkstra

 • Expositie Bergambacht: Tawab Safi

  31 mei 2018

  Tawab Safi, geboren in Afghanistan, woont al 17 jaar in Krimpen aan de IJssel. Zover hij zichzelf kan herinneren is hij altijd bezig geweest met beeld maken: tekenen, schetsen, schilderen en vormgeven. Het was dan ook geen moeilijke keuze om te gaan studeren aan de G.M. Maimanagi Kunstacademie in Kabul om zich te specialiseren in de realistische en figuratieve schilderkunst en kalligrafie.

  Bekijk details van Expositie Bergambacht: Tawab Safi

 • Expositie Lekkerkerk: Marianne Collet

  31 mei 2018

  OPENING VRIJDAG 8 JUNI! In de bibliotheek van Lekkerkerk hangen in de maand juni werken van Marianne Collet.

  Bekijk details van Expositie Lekkerkerk: Marianne Collet

 • Expositie HOP Ouderkerk a/d IJssel: Tweede Wereldoorlog

  15 mei 2018

  Tot eind juni is in het Historisch Ontmoetings Punt (HOP) in de bibliotheek van Ouderkerk aan den IJssel een tentoonstelling te zien over de Tweede Wereldoorlog. Deze tentoonstelling is opgesteld door de Historische Vereniging Ouderkerck op d’IJssel en maakt gebruik van een kleine bruikleencollectie van het Streekmuseum Krimpenerwaard.

  Bekijk details van Expositie HOP Ouderkerk a/d IJssel: Tweede Wereldoorlog

 • Expositie Ammerstol: Louise Piek

  15 mei 2018

  In de maanden mei en juni exposeert Louise Piek in de bibliotheek van Ammerstol. Zij schildert veel landschappen, bijvoorbeeld impressies van de uiterwaarden van de Lek. De schilderijen in de bibliotheek zijn gemaakt met acrylverf. Ook zijn er een paar schilderijen gemaakt naar aanleiding van de Goudse Glazen in de St. Jan.

  Bekijk details van Expositie Ammerstol: Louise Piek

 • Expositie Lekkerkerk: De robots van Max

  15 mei 2018

  Van 1 mei tot 30 mei exposeert Mak Melgers in de bibliotheek in Lekkerkerk. Mak is cliënt bij dagbestedingslocatie Poolmanweg van de Gemiva-SVG Groep. Daar maakt hij van afvalmaterialen robots.

  Bekijk details van Expositie Lekkerkerk: De robots van Max