Bibliotheek Schoonhoven; expositie Emad Al Fatly

Gepubliceerd op: 4 juli 2017 08:58

In de maanden juli en augustus exposeert in de bibliotheek van Schoonhoven de van oorsprong Irakese architect/tekenaar Emad Al Fatly.

Emad was altijd geïnteresseerd in hoe gebouwen zich verhouden tot de mens en de maatschappij. Hij besloot een nieuwe tekenrichting in te slaan die hij “architecturism” noemt. De deels realistische beelden zijn vermengd met fantasie; ze laten belangrijke onderwerpen zien als de gemengde maatschappij, armoede, luxe enz.

Emad werkt met inkt en potlood. Hij wil laten zien dat je niet per se kleur en veel materiaal nodig hebt om iets tot uitdrukking te brengen; soms vindt hij de betekenis zelfs duidelijker naar voren komen in zwart/wit en de verschillende tinten daartussen.

De expositie is te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.