Expositie Ammerstol: Jolanda Milort

Gepubliceerd op: 17 januari 2019 11:53

Werk van Jolanda Milort is in de maanden januari en februari in de bibliotheek in Ammerstol te bewonderen.

Jolanda zelf aan het woord over haar passie: "Als kind tekende ik graag, maar door het drukke leven stond dat op een laag pitje. Toch had ik altijd het verlangen om eens te leren schilderen en toen mijn gezin iets rustiger werd ben ik op cursus gegaan. Daar bleek ik het wel in de vingers te hebben, ik had er veel lol in en ben het blijven doen.

Ik schilder diverse onderwerpen op doek maar ook op veren van verschillende vogels. Dit zijn altijd dieren omdat ik dat het best vind passen op een veer. Op een veer schilderen is mijn specialiteit: klein, priegelig en apart, even alleen zijn, weg van alle drukte en concentreren op een vierkante centimeter. Heerlijk! En dan een mooie compositie creëren tot een verbluffend resultaat!

Mijn inspiratie haal ik vaak uit de natuur. Als ik met mijn honden in het bos loop, vallen de ideeën zomaar op z’n plaats.Ik hou van de winter, mooie luchten en ver gezichten met mist en sneeuw vind ik prachtig.

Ik wens u veel kijk plezier!"