Expositie Ammerstol: Tekeningen en schilderijen van Kees van Duijn

Gepubliceerd op: 15 november 2018 11:21

In de maanden november en december 2018 exposeert Kees van Duijn in de bibliotheek van Ammerstol.

Kees van Duijn is met tekenen en schilderen begonnen op 19-jarige leeftijd, doordat ik een gebroken been had en me verveelde. Liep tegen veel problemen op b.v. perspektief, kleuren mengen. Ben daarna naar cursussen gegaan. Bij Ina Hoeneveld, Atelier Lokaal. En ik vond het niets om van foto┬┤s te werken, dus ging ik eerst buiten pentekeningen maken, want ik was op een expositie van Otto Dicke geweest en meteen enthousiast. Dus aan de gang.

Jaren later heb ik ook voor de aquarel gekozen en pentekenen. Heb ook lessen gevolgd bij Jan Velthuis en Rini Bus, aquarellisten uit het noorden van het land.

Nu schilder ik 2x per week buiten, het moet wel droog zijn. Soms is er een alternatief binnen. Met vakantie gaan mijn schilderspullen uiteraard mee.

Heb diverse exposities gehad, ook de kunstroute in Ammerstol.

Wil steeds verder met de techniek en beheersing van de aquarel.

Als ik een week niet heb kunnen schilderen, mis ik iets heel erg.

Ben ook lid van de Krimpener Kunstwaard, waar er vele kunstenaars ik regelmatig zie en spreek op exposities of Montmartre.