Expositie Bergambacht: Mieke Vos-Coumou

Gepubliceerd op: 25 februari 2020 15:45

In de maanden maart en april exposeert Mieke Vos-Coumou haar schilderijen, gemaakt met acryl in de bibliotheek van Bergambacht.

Mieke begon al vroeg met tekenen en schilderen. De eerste beginselen van het aquarelleren leerde ze van haar vader, die in deze techniek erg bedreven was. Ze volgende cursussen bij de volksuniversiteit Schoonhoven, bij de werkschuit in Gouda en bij Dick Visser in Gouda. Vanaf 2003 kreeg ze les van de Goudse kunstenaar Willem Hesseling. Hieraan kwam een einde door de verhuizing van Willem naar Zeeland. De groep, die bij Willem Hesseling schilderde, ging door en huurde een atelier waar nu iedere week gewerkt wordt.

Mieke heeft verschillende keren geëxposeerd in de Agnietenkapel met de schilderclub, maar nu stelt zij haar werk voor het eerst alleen ten toon in de bibliotheek van haar woonplaats. Mieke fotografeert veel en is lid van de fotoclub AFO in Ouderkerk. De foto’s die ze maakt tijdens vakanties en wandelingen dienen vaak als uitgangspunt bij het schilderen en zijn te zien bij exposities van AFO of op de website van AFO.

De opening van de expositie is op zaterdag 7 maart om 10.30.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Voor meer informatie Nanny Boer-Boutkan nanny.boer@wxs.nl