Expositie Bergambacht; Jannie van Essen- Schilderen met stof

Gepubliceerd op: 4 september 2017 11:39

Vanaf 5 september tot en met eind oktober 2017 is het werk van Jannie van Essen te zien in de Bibliotheek Bergambacht, Esdoorn 1.

Zij werkt overwegend met textiel al dan niet gecombineerd met acrylverf. Met kleuren werken is voor haar belangrijk. Met materiaal en kleur geeft zij uitdrukking aan wat haar bezighoudt en schept zij een eigen wereld. Een wereld die voor haar vrijheid en ruimte symboliseert. Vogels, luchten en mensen bevolken die vaak, maar ook denkbeeldige figuren. In de werkelijkheid eisen de dagelijkse zaken haar op en is er te weinig tijd voor dromen. In haar werk wil zij de toeschouwer meenemen in die droomwereld, waarin zij zich vrij voelt als de vogels en de meermin dromend aan zee en zich mee laat drijven met de wolken.