Expositie bibliotheek Schoonhoven; schilderijen Zeynep Welink-Kara

Gepubliceerd op: 19 april 2018 15:15

Van 16 april t/m eind mei 2018 kunt u de prachtige schilderijen van Zeynep Welink-Kara in bibliotheek Schoonhoven bezichtigen.

Zeynep Welink-Kara heeft landschapsarchitectuur gestudeerd in Ankara, en woont sinds haar huwelijk met een Nederlander in de regio Rotterdam. Ze heeft
gaandeweg een grote interesse ontwikkeld in kunst en design. Ze maakt encaustic schilderijen, een eeuwenoude techniek die al in het oude Egypte werd
toegepast.

Encaustische schilderijen hoeven, in tegenstelling tot andere kunstwerken, niet ingelijst te worden. Unframed, brengen zij hun briljante directheid dichter bij het waarderende oog. Het is een oude techniek die is opgestaan voor moderne doeleinden.

Om de abstracte landschapsschilderijen te creëren in de encaustic-techniek gebruikt de kunstenaar bijenwas, damar hars en pigment in plaats van oliën of aquarellen. De schilderijen lijken op het oppervlak te zweven.