Expositie Krimpen a/d Lek: Jannie van Essen

Gepubliceerd op: 8 februari 2019 16:18

Het werk van Jannie van Essen is vanaf 4 februari tot en met 31 maart 2019 te zien in Cultuurhuis Krimpen aan de Lek.

Vogels, luchten en bomen komen vaak in de textiele werken van Van Essen voor. De kleur in haar werk is belangrijk voor haar. Met stoffen in kleuren die voor haar gevoel bij een onderwerp passen, gaat zij aan de slag. Naast stoffen en garens gebruikt zij ook verf . Aan het werk zijn met al deze materialen betekent voor Van Essen dat zij eigen werelden schept, waarin zij zich vrij voelt en kan dromen. Zij vliegt mee met de vogels in haar werk en laat zich meedrijven door de wolken. De toeschouwer wil zij meenemen in die werelden. Ook maakt Van Essen graag uitstapjes naar andere disciplines. In de tentoonstelling is ook keramiek te zien en enkele bronzen beelden.

Naast het werk op de expositie is haar werk te vinden op: www.schilderenmetstof.nl