Expositie Lekkerkerk: Tawab Safi

Gepubliceerd op: 6 oktober 2020 13:30

Tot en met december is in de bibliotheek van Lekkerkerk het werk van de Afghaanse kunstenaar en grafisch ontwerper Tawab Safi te bewonderen.

Tawab Safi is beeldend kunstenaar en grafisch vormgever en afkomstig uit Afghanistan.

Over zijn kunst zegt hij: “Zolang als ik het me kan herinneren, ben ik altijd bezig geweest met beeld maken: tekenen, schetsen, schilderen, vormgeven. Ik  heb kunst gestudeerd aan de G.M. Maimanagi Kunstacademie in Kabul in de Realistische en Figuratieve Schilderkunst en kalligrafie.

De mens, de cultuur, de muziek, en de natuur en veelal eenvoudige thema’s zijn de inspiratiebronnen voor mijn werk. Ik zie overal kunst, Mijn kunstwerken zijn het vertalen van mijn gevoelens. Met mijn kunst wil ik vertellen leef, kracht, muziek, beweging in kleurrijke wereld.”

Tawabs schilderijen zijn impressionistisch en hij schildert en tekent met waterverf, olieverf, acrylverf en potloden. Hij exposeert regelmatig en geeft  kunstworkshops voor uiteenlopende groepen mensen. Hij geeft ook tekenles in zijn atelier waarbij cursisten de basistechnieken van tekenen leren.

Over het geven van tekenles zegt Tawab: “Tijdens de lessen leer ik de mensen alles wat ze moeten weten om hen in staat stellen om alles te tekenen wat ze maar willen! Deze aangeleerde technieken zullen ze bij het vormgeven van al hun toekomstige kunstwerken ondersteunen!”

Om zich meer te ontwikkelen in grafisch ontwerpen en webdesign heeft Tawab een studie aan de Willem de Kooning Kunstacademie en Mediacollege in Rotterdam gedaan.

Naast zijn kunst houdt hij zich dus ook als grafisch vormgever en webdesigner bezig met de identiteit van bedrijven. Dat doet hij vanuit zijn studio,  Tasalogic Media. Voor zijn klanten ontwerpt hij de huisstijl, website of een onderdeel daarvan.

Meer informatie:

Website (kunst): http://tawabsafi.nl/