Expositie Lekkerkerk: Dubbelexpositie Atelier Lokaal

Gepubliceerd op: 15 oktober 2018 09:18

In de bibliotheek van Lekkerkerk is in de maanden oktober en november een dubbelexpositie te zien van jonge makers.

Surrealistisch tuinieren met het Gemini College

In de vitrinekasten zijn de resultaten te bewonderen van onderzoek naar surrealistisch tuinieren. Naar aanleiding van de fotografie van Elspeth Diederix zijn 14 Havo 1 leerlingen van het Geminicollege met  Ina Hoeneveld van Atelier LOKAAL aan de slag gegaan. Er is gefotografeerd, geboetseerd, getekend en  geschilderd. Dit alles met bloemen/planten en tuinieren  als uitgangspunt, maar zodanig bewerkt of aangepast dat het een surrealistische twist heeft gekregen. Zoals de "tafelplanten" en "stoelbloemen". Stoelen en tafels alsof ze eerder zijn gezaaid en nu tot volwaardig meubelplant uitgegroeid.

Jongerenatelier van Atelier Lokaal

Aan de wand hangen werken van Job, Charlotte, Laura, Sarah, Jelle, Pieter, Roos en Luka van het jongerenatelier van Atelier LOKAAL. Deze acht leerlingen hebben zich de afgelopen maanden beziggehouden met een door hen eigen gekozen onderwerp of techniek. Portretten, landschappen, dieren en animatiefiguren zijn een terugkerend thema. Naast de acht exposanten met eigen onderwerpen hebben vijf nieuwe leerlingen van het jongerenatelier (Noortje, Sanne, Elle, Melanie en Maaike) dadaistische portretten gemaakt met behulp van collage.

Meer informatie over Atelier LOKAAL of het jongerenatelier zie: www.atelierlokaal.nl