Expositie Lekkerkerk: Ernst Klip exposeert Polderlicht

Gepubliceerd op: 4 juli 2019 12:00

Voor een goede foto heb je geen grote camera nodig. Dat bewijst fotograaf Ernst Klip uit Lekkerkerk met Polderlicht. Een expositie van uitsluitend met de iPhone gemaakte foto’s(!).

Tijdens zijn vele autoritten en wandelingen door de Krimpenerwaard legde hij de afgelopen jaren het polderlicht vast. Van die magische momenten waarop de zon opeens door een donker wolkendek prikt, of wanneer er een prachtige weerspiegeling in het water ontstaat. Fracties van seconden, die Ernst vangt met zijn telefoon.

“Je hebt op zo’n moment geen tijd om je spiegelreflex te pakken. Je pakt je telefoon en je schiet. Juist die snelheid maakt het voor mij bijzonder”, vertelt de fotograaf. Ook voor de nabewerking heeft hij de telefoon gebruikt. “Er is geen computer of Photoshop aan te past gekomen. Als ik al iets aan de beelden heb bewerkt, is dat gebeurt met een app op de telefoon.”

Zijn voorliefde voor tegenlicht en het polderlandschap zijn verbindende elementen in de foto’s. Ze zijn op groot formaat, tot 60x90 centimeter, afgedrukt.

De expositie is nog tot en met eind juli te bekijken in de bibliotheek aan de Talmastraat 1 te Lekkerkerk. De expositie is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Bij voldoende animo zal Ernst een workshop fotograferen met je telefoon organiseren. Wie interesse heeft, kan zich vrijblijvend aanmelden via foto@ernstklip.nl.