Expositie Lekkerkerk: Ina Hoeneveld

Gepubliceerd op: 8 februari 2019 15:19

In de maanden februari en maart exposeert Ina Hoeneveld met schilderijen en ruimtelijk werk in de bibliotheek van Lekkerkerk.

Ina Hoeneveld is kunstdocent en beeldend kunstenaar. Als kunstdocent organiseert Ina lessen tekenen en schilderen voor volwassenen, jongeren en kinderen op diverse locaties in de Krimpenerwaard. Daarnaast is Ina actief als coach cultuureducatie met kwaliteit om leerkrachten uit het basisonderwijs te ondersteunen bij het versterken van cultuuronderwijs.

Als kunstenaar is Ina vooral bekend door haar schilderijen en beelden van stoelen. De stoel staat symbool voor de mens. Als karakter maar ook in relatie tot elkaar; partners, familie en vrienden of als maatschappe-lijk fenomeen: “Hoe kijkt de een naar de ander”.

Met de stoel als onderwerp worden personages uitgebeeld. De ruimtelijke stoelen worden gemaakt van klei, ijzerdraad, textiel en steen. Deze stoeltjes dienen vaak als model voor schilderijen en tekeningen.

Meer info: www.atelierlokaal.nl of www.inahoeneveld.nl