Expositie Lekkerkerk: K(l)eigoed

Gepubliceerd op: 11 juni 2019 11:03

In de maanden juni en juli exposeert keramiste Petra de Jong van K(l)eigoed-keramiek in de bibliotheek van Lekkerkerk. Omdat Petra’s winkel en atelier dit jaar 25 jaar bestaan, is deze expositie ingericht.

In twee vitrines staat een grote verscheidenheid aan technieken en glazuren. Hier is werk te zien dat ‘Raku” gestookt is of met paardenhaar ingebrand. Ook is er draaiwerk en werk dat met de hand opgebouwd is uit kleine stukjes klei..

“Raku”  is een speciale stooktechniek waarbij rook voor aparte effecten zorgt. Dit is een spectaculaire techniek waarbij het stoken buiten plaats vindt.

Naast haar winkel geeft Petra in het atelier cursussen, kinderfeestjes, workshops en bedrijfsuitjes. Petra zit aan de Kerkweg 119 in Lekkerkerk. Telefoon 0180663377 zie voor meer werk Instagram en www.kleigoedkeramiek.nl