Expositie Lekkerkerk: Klein geluk

Gepubliceerd op: 8 januari 2019 12:24

Onder de naam “Klein Geluk” exposeert Anja Vogelenzang de Jong in de bibliotheek van Lekkerkerk.

Ik ben Anja Vogelenzang de Jong, 44 jaar en ik woon in Lekkerkerk. Ik beschilder stenen en schilderijtjes met de kleine geluksmomenten uit de natuur als inspiratiebron. Een aantal jaren geleden is bij mij een burn-out vastgesteld. Ik ben toen veel gaan wandelen in de natuur. Ook ontdekte ik een creatieve kant in mijzelf. Langzaam ging ik weer genieten van de kleine mooie dingen uit de natuur en het leven. Deze momenten probeer ik nu vast te leggen op schilderijtjes en stenen.

Ik ben ongeveer een jaar geleden begonnen met schilderen. Ik werk met acryl- en olieverf. Soms werk ik ook met pastelkrijt en aquarel. De stenen heb ik zelf gevonden langs de rivier de Drôme in Frankrijk. Daarnaast decoreer ik ook graag kransen, spiegeltjes en sfeerlichtjes met schelpen en natuurlijke materialen. De schelpen die ik gebruik heb ik zelf gevonden op het strand tijdens mijn vakanties in Bretagne. Maar ook in Nederland neem ik wel eens wat schelpen mee.

Miijn werkjes zijn in de maanden december en januari te bekijken in de vitrinekasten van de bibliotheek van Lekkerkerk.