Expositie Schoonhoven: Marco Bakker

Gepubliceerd op: 7 juli 2020 10:29

In de maanden juli en augustus exposeert Marco Bakker met de reizende expositie: "Krimpenerwaard-in de voetsporen van Otto Dicke".

Marco Bakker tekende afgelopen september en oktober 18 dorps en stadsgezichten in de Krimpenerwaard, die Dicke in 1954 ook al had getekend, precies 65 jaar later en vanaf exact dezelfde plek gezien. In de vergelijking zitten meerdere verhalen: die van 65 jaar veranderingen  in de Krimpenerwaard, het verhaal van twee kunstenaars die op hun eigen manier hetzelfde onderwerp benaderen en in dezelfde techniek werken, namelijk pen en oostindische inkt.

Na Schoonhoven is de expositie nog te zien in Haastrecht, Krimpen a/d Lek en Lekkerkerk. De expositietournee duurt 8 maanden, tot en met februari 2021. Data en locatie staan op de website van Marco Bakker.

De expositie is geopend door burgemeester Cazemier, kijk hier voor een filmpje van deze opening: https://vimeo.com/marcuspanifex/opening