Expositie Schoonhoven: Kunst die spreekt

Gepubliceerd op: 8 januari 2019 12:13

Kunst die spreekt; een expositie in de bibliotheek van Schoonhoven van Gerben de Gruijl (44 jaar).

Gerben heeft een HBO-opleiding voltooid en is tot zijn 26ste werkzaam geweest op een constructiekantoor in de bouw. Na een operatie aan een goedaardige tumor in zijn hoofd werd hij arbeidsongeschikt. Op 34-jarige leeftijd begonnen met creatieve activiteiten bij “A(ctiviteiten)C(entrum) De Rotonde”.

Gerben: ”Tot mijn eigen verbazing bleek ik talent te hebben. Ik ben begonnen met mozaïek en inmiddels maak ik ook keramisch werk en tekeningen. Wat ik probeer te bereiken in mijn werk is een bijdrage leveren aan het woonplezier. Mozaïek en keramiek als ornamenten en gebruiksstukken. Tekeningen die aanspreken door de schoonheid van de natuur.”