Nieuws


Resultaat 1 - 10 (van 12)

 • GLANSrijk door het centraal examen heen!

  18 april 2019

  Doe jij binnenkort centraal eindexamen en zoek je nog een fijne plek om te studeren? Kom dan naar de Bibliotheek! Rustige werkplekken, WiFi, koffie en computers zijn gratis beschikbaar. Desgewenst kun je je mobiel inleveren bij ons personeel aan de balie, zodat je écht ongestoord kunt studeren :)

  Bekijk details van GLANSrijk door het centraal examen heen!

 • Duurzame koffie in de Bibliotheek

  18 april 2019

  De koffie was altijd al gratis in (bijna) al onze vestigingen, maar is nu ook verantwoord. Om ook een verbetering te maken op het gebied van duurzaamheid, zijn we onlangs overgestapt op Fairtrade biologische koffie, thee en cacao en biologisch-afbreekbare bekertjes en roerstaafjes. Komt u de nieuwe koffie ook een keertje proeven?

  Bekijk details van Duurzame koffie in de Bibliotheek

 • Krimpen aan de Lek voortaan open op zaterdag, dicht op vrijdagavond

  12 maart 2019

  De bibliotheek in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek gaat vanaf april niet meer open op vrijdagavond, maar op zaterdagochtend van 11.00 tot 13.00 uur.

  Bekijk details van Krimpen aan de Lek voortaan open op zaterdag, dicht op vrijdagavond

 • Digitaal Café Krimpenerwaard succesvol!

  8 januari 2019

  In 2018 hebben de Stichting WON, de SWOS, SWOB/V, de SCO Ouderkerk en de Bibliotheek Krimpenerwaard in elke kern in de Krimpenerwaard digitale inloopspreekuren geïntroduceerd. Daar werd elke keer goed gebruik van gemaakt! Mensen komen met hun telefoon, tablet of laptop naar ons toe met uiteenlopende vragen. Wegens dit succes gaan we in 2019 verder!

  Bekijk details van Digitaal Café Krimpenerwaard succesvol!

 • Gratis oefenen voor je theorie-examen!

  7 januari 2019

  Theorie-examen doen voor je rijbewijs? Dan is het goed om veel te oefenen. Dat kan nu gratis bij de Bibliotheek Krimpenerwaard.

  Bekijk details van Gratis oefenen voor je theorie-examen!

 • Lezing of workshop geven?

  13 december 2018

  Weet u veel van een bepaald onderwerp af en wilt u daar eens een lezing over geven? Of zoekt u ruimte om uw workshop te geven?

  Bekijk details van Lezing of workshop geven?

 • E-mail in plaats van brievenbuspost

  25 september 2018

  Om onze kosten te reduceren krijgen leden die een e-mailadres hebben opgegeven voortaan geen kaart per post meer, maar een e-mail.

  Bekijk details van E-mail in plaats van brievenbuspost

 • Tarieven per 1 januari 2019

  20 september 2018

  De nieuwe tarieven per 1 januari 2019:

  Bekijk details van Tarieven per 1 januari 2019

 • Nieuw!!! VoorleesExpress

  18 september 2018

  De Bibliotheek Krimpenerwaard is bezig de Voorleesexpress Krimpenerwaard op te zetten. De VoorleesExpress is er voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar met een taalachterstand. Een getrainde vrijwilliger komt gedurende 20 weken eenmaal per week ongeveer een uur bij het gezin thuis om met (voor)lezen en met taal aan de slag te gaan.

  Bekijk details van Nieuw!!! VoorleesExpress

 • Bescherming van uw bibliotheekaccount met een beveiligd wachtwoord

  14 maart 2018

  Tot voor kort ontving u van uw Bibliotheek een (eenmalig bruikbare) pincode om uw account te activeren, waarna u een wachtwoord diende aan te maken. Als u uw tijdelijke pincode nog niet heeft veranderd in een wachtwoord, wordt de toegang per 15 maart geblokkeerd. U kunt dan via de optie “Wachtwoord vergeten” een nieuwe toegang krijgen. Dit kan alleen als uw e-mailadres bekend is bij uw Bibliotheek. .

  Bekijk details van Bescherming van uw bibliotheekaccount met een beveiligd wachtwoord