Resultaat 1 - 10 (van 16)

• Taalhuis: Oefen Nederlands in de zomervakantie!

9 juli 2019

In de zomervakantie organiseert het Taalhuis verschillende taalactiviteiten. Je kunt dan extra Nederlands oefenen. Het is voor volwassenen en kinderen. De taalactiviteiten vinden plaats in de bibliotheek van Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek en Schoonhoven. De ene week zijn er taalspelletjes en de andere week is er een themabijeenkomst.

Bekijk details van Taalhuis: Oefen Nederlands in de zomervakantie!

• Gezocht: de nieuwe polderdichter van de Krimpenerwaard

4 juli 2019

Op 3 oktober a.s. kiezen Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel voor de komende twee jaar een nieuwe polderdichter. Voor de zevende keer kunnen regionale dichters strijden om deze eervolle titel. Dichters uit Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel, ervaren en in de dop, jong en oud, stil en opvallend, vernieuwend of traditioneel, kunnen aan deze verkiezing deelnemen.

Bekijk details van Gezocht: de nieuwe polderdichter van de Krimpenerwaard

• Zomerstop juridisch spreekuur in bibliotheek van Lekkerkerk

4 juli 2019

Na een succesvol eerste jaar lassen "onze" advocaten een zomerstop in. In de zomermaanden juli en augustus vervalt het juridisch spreekuur op vrijdagavond in de bibliotheek van Lekkerkerk. In deze periode kun je met juridische vragen wel telefonisch terecht voor vrijblijvend en gratis advies en eventueel het maken van een afspraak.

Bekijk details van Zomerstop juridisch spreekuur in bibliotheek van Lekkerkerk

• VakantieBieb weer open!

24 juni 2019

Op 1 juni gaat de VakantieBieb open voor de jeugd, op 1 juli ook voor volwassenen. In deze gratis app staan meer dan 50 e-books voor jong en oud. De VakantieBieb is het zomercadeautje van de Bibliotheek, voor zowel leden als niet-leden.

Bekijk details van VakantieBieb weer open!

• Zomer in de Bibliotheek!

24 juni 2019

De zomervakantie staat weer voor de deur. Een goed moment om een aantal zaken nog eens onder de aandacht te brengen. Wist je bijvoorbeeld dat onze vestigingen in Bergambacht, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Schoonhoven gewoon de hele zomer open blijven? Lid of geen lid van de bibliotheek: bij ons kun je altijd terecht voor een kopje koffie met een krant of een gezellig praatje.

Bekijk details van Zomer in de Bibliotheek!

• De Taal van Administratie een succes!

24 juni 2019

Onlangs mochten de tien cursisten van de cursus ‘De Taal van administratie’ hun certificaat in ontvangst nemen. Acht weken lang werden de cursisten bijgeschoold in de taal die hoort bij thema’s die met de persoonlijke administratie te maken hadden.

Bekijk details van De Taal van Administratie een succes!

• Duurzame koffie in de Bibliotheek

18 april 2019

De koffie was altijd al gratis in (bijna) al onze vestigingen, maar is nu ook verantwoord. Om ook een verbetering te maken op het gebied van duurzaamheid, zijn we onlangs overgestapt op Fairtrade biologische koffie, thee en cacao en biologisch-afbreekbare bekertjes en roerstaafjes. Komt u de nieuwe koffie ook een keertje proeven?

Bekijk details van Duurzame koffie in de Bibliotheek

• Krimpen aan de Lek voortaan open op zaterdag, dicht op vrijdagavond

12 maart 2019

De bibliotheek in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek gaat vanaf april niet meer open op vrijdagavond, maar op zaterdagochtend van 11.00 tot 13.00 uur.

Bekijk details van Krimpen aan de Lek voortaan open op zaterdag, dicht op vrijdagavond

• Gratis oefenen voor je theorie-examen!

7 januari 2019

Theorie-examen doen voor je rijbewijs? Dan is het goed om veel te oefenen. Dat kan nu gratis bij de Bibliotheek Krimpenerwaard.

Bekijk details van Gratis oefenen voor je theorie-examen!

• Lezing of workshop geven?

13 december 2018

Weet u veel van een bepaald onderwerp af en wilt u daar eens een lezing over geven? Of zoekt u ruimte om uw workshop te geven?

Bekijk details van Lezing of workshop geven?