Resultaat 1 - 10 (van 37)

• Verkoop oude boeken: Schoonhoven ruimt op!

22 mei 2018

Bibliotheek Schoonhoven verkoopt van 25 mei tot en met 1 juni haar oude voorraad tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Bekijk details van Verkoop oude boeken: Schoonhoven ruimt op!

• Bibliotheek Bergambacht weer bereikbaar via de Kastanje

8 mei 2018

U kunt weer gewoon naar de bibliotheek komen! De Kastanje is weer gewoon bereikbaar vanaf de Oosterhoef. Het is ook niet meer mogelijk om via de noodontsluiting nabij de Els en de Wielewaal de wijk in te rijden, deze wordt weer dichtgezet met palen. Dus ook de Olm, Populier, Els, Abeel, Plataan, Hazelaar en de Esdoorn inclusief de bibliotheek zijn weer gewoon bereikbaar vanaf de Kastanje.

Bekijk details van Bibliotheek Bergambacht weer bereikbaar via de Kastanje

• Zomer-leesclubs

26 april 2018

De komende zomer kunt u in de Krimpenerwaard meedoen aan een speciale Zomer-leesclub, bedoeld voor mensen die in juli en augustus niet op vakantie zijn.

Bekijk details van Zomer-leesclubs

• Hulp bij digitale vaardigheden in bibliotheek

15 maart 2018

Bent u of kent u iemand die nog niet zo goed met Internet om kan gaan maar dat wel wil leren? De bibliotheek van Krimpen aan Lek start binnenkort de cursus Klik & Tik; het internet op. Deze cursus wordt gegeven in een zaaltje in het Cultuurhuis.

Bekijk details van Hulp bij digitale vaardigheden in bibliotheek

• Bescherming van uw bibliotheekaccount met een beveiligd wachtwoord

14 maart 2018

Tot voor kort ontving u van uw Bibliotheek een (eenmalig bruikbare) pincode om uw account te activeren, waarna u een wachtwoord diende aan te maken. Als u uw tijdelijke pincode nog niet heeft veranderd in een wachtwoord, wordt de toegang per 15 maart geblokkeerd. U kunt dan via de optie “Wachtwoord vergeten” een nieuwe toegang krijgen. Dit kan alleen als uw e-mailadres bekend is bij uw Bibliotheek. .

Bekijk details van Bescherming van uw bibliotheekaccount met een beveiligd wachtwoord

• Bibliotheek Krimpen a/d Lek: cursus Digisterker

9 maart 2018

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, invullen van belastingaangifte, werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten niet hoe het werkt of vinden het nog wat moeilijk. Daarom verzorgt de Bibliotheek Krimpenerwaard de cursus “Digisterker: werken met de digitale overheid”. Cursisten maken kennis met diverse overheidswebsites zoals de Mijn overheid, het UWV, de SVB en de gemeente Krimpenerwaard.

Bekijk details van Bibliotheek Krimpen a/d Lek: cursus Digisterker

• Nieuw!!! Filmbieb

6 maart 2018

Vanaf 1 maart is de site filmbieb.nl online. Deze website wordt beheerd door Muziekweb. Alle leden van bibliotheken in Nederland kunnen via Filmbieb film-dvd’s lenen. Ook kunnen via de site trailers worden bekeken en wordt er achtergrondinformatie over de beschikbare films en series gegeven.

Bekijk details van Nieuw!!! Filmbieb

• Nieuwe taalmaatjes!

27 november 2017

Op 24 november 2017 was het zover… dertien taalmaatjes mochten hun certificaat in ontvangst nemen! Zij hebben met succes de training basisvaardigheden afgerond. Alle taalmaatjes waren al kortere of langere tijd actief als taalmaatje bij de bibliotheek. Maar met deze training kregen zij nog meer handvatten hoe zij anderstaligen kunnen begeleiden bij het aanleren van de Nederlandse taal.

Bekijk details van Nieuwe taalmaatjes!

• Tabletbijeenkomsten

27 september 2017

De drie welzijnsstichtingen, de bibliotheek en het SCO bieden de komende maanden uitdagingen op het digitale pad.

Bekijk details van Tabletbijeenkomsten

• Winnaars prijsvraag braderie Bergambacht

6 september 2017

Vele bezoekers van onze kraam op de gezellige braderie van Bergambacht deden weer mee met de prijsvraag.

Bekijk details van Winnaars prijsvraag braderie Bergambacht