Cursussen Digisterker en Klik&Tik

Gepubliceerd op: 6 november 2019 16:30

Er is eigenlijk bijna niet meer aan te ontkomen; omgaan met de computer en internet wordt de gewoonste zaak van de wereld. Maar wat als u die vaardigheid nog niet heeft of er onzeker over bent? De bibliotheek helpt iedereen die er open voor staat om digitaal vaardig(er) te worden. Er zijn twee soorten cursussen en binnenkort starten deze in de bibliotheek van Bergambacht.

Digisterker

Bent u al redelijk bekend met internet, maar zou u wel wat meer willen weten over werken met een DigID, dan bent u welkom bij de cursus Digisterker. Cursisten maken kennis met diverse overheidswebsites zoals de Belastingdienst, het UWV, de SVB en de gemeente Krimpenerwaard. In de cursus leert u hoe u DigID kunt aanvragen en hoe u DigID kunt gebruiken. Deze cursus wordt gratis aangeboden, inclusief een handig werkboek.

De start is op maandag 25 november en is vier keer op maandagmorgen van 10.00  tot 12.00 uur.

Klik&Tik

Voor starters op de digitale snelweg biedt de bibliotheek de cursus Klik & Tik; het internet op. Tijdens 4 lesochtenden gaat u met hulp van vrijwilligers zelf aan de slag om de basisfuncties aan te leren. Wat leert u zo al? Websites opzoeken, doorlinken, zoekmachines gebruiken en e-mailen. Via filmpjes bekijkt u de eenvoudige uitleg en daarna kunt u zelf aan de slag met praktische oefeningen. U werkt helemaal in uw eigen tempo. De aanwezige vrijwilligers helpen u op weg en ondersteunen bij de oefeningen.

Deze cursus wordt ook gratis aangeboden en start op dinsdag 26 november. De cursus is vier keer op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Voor beide cursussen kunt u zich opgeven aan de balie van de bibliotheek Bergambacht of via infobergambacht@debibliotheekkrimpenerwaard.nl. Bellen kan natuurlijk ook, naar 0182-353355.