HOP zoekt schoolspullen van vroeger

Gepubliceerd op: 24 augustus 2020 15:00

In september en oktober 2020 organiseren het Historisch OntmoetingsPunt (HOP) Schoonhoven en Bergambacht een tentoonstelling over het onderwijs van vroeger. Die tentoonstelling zal echter gemaakt moeten worden door de inwoners van Schoonhoven en Bergambacht zelf, omdat het HOP geen vaste collectie heeft. Werkt u mee? Het HOP zoekt mensen, die bereid zijn tijdelijk spullen voor deze tentoonstelling af te staan.

Heeft u zelf nog spullen van de lagere school of huishoudschool van vroeger, dat u graag wilt laten zien en die gemaakt zijn op een Schoonhovense of Bergambachtse school, dan kunt u dit tot eind augustus bij de bibliotheek inleveren. Daarbij kan gedacht worden aan allerlei materialen, bijv. schoolrapporten,
schoolmerklapjes, oude schriften, inktlappen, boekenleggers, naaiwerk en werkstukken, maar ook andere zaken zijn welkom.

Uiteraard ontvangt u bij inlevering van materiaal een bruikleenovereenkomst en ook zijn uw spullen verzekerd tijdens hun verblijf in de bibliotheek. En heeft u geen materiaal, maar wel een leuk verhaal dan kunt u dat ook (schriftelijk) inleveren. Van het materiaal wordt door de werkgroep een leuke tentoonstelling gemaakt, die tijdens de openingstijden van de bibliotheek gratis te bezoeken is. 

Inleveren kan tot eind augustus 2020 bij de balie van de bibliotheek aan de Spoorstraat 3a te Schoonhoven of Esdoorn 1 te Bergambacht.

Voor informatie kunt u terecht bij Jacolien Vermeulen, werkgroeplid HOP’s van de bibliotheken (0182-385406)