Bescherming van uw bibliotheekaccount met een beveiligd wachtwoord

Gepubliceerd op: 14 maart 2018 10:51

Tot voor kort ontving u van uw Bibliotheek een (eenmalig bruikbare) pincode om uw account te activeren, waarna u een wachtwoord diende aan te maken. Als u uw tijdelijke pincode nog niet heeft veranderd in een wachtwoord, wordt de toegang per 15 maart geblokkeerd. U kunt dan via de optie “Wachtwoord vergeten” een nieuwe toegang krijgen. Dit kan alleen als uw e-mailadres bekend is bij uw Bibliotheek. .

Waar moet het nieuwe wachtwoord aan voldoen?

Het nieuwe wachtwoord moet bestaan uit 6 of meer tekens. Er moeten hoofdletters, kleine letters, cijfers of andere tekens (behalve een # of een &) worden gebruikt, aan elkaar geschreven.

5 tips voor een veilig wachtwoord

• Een wachtzin is makkelijker te onthouden en moeilijker te raden dan een wachtwoord. (Bijv. “Ik<3vanHonden”)
  • Gebruik een combinatie van kleine letters, hoofdletters en speciale tekens.
  • Vervang uw wachtwoord minimaal 1x per jaar.
  • Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord, maar probeer deze bijvoorbeeld aan te passen voor de website/service waarvoor u inlogt. (Bijv.“Ik<3honden@Bieb”)
  • Het is niet verstandig om uw wachtwoord in de browser op te slaan.