Bibliotheek Krimpen a/d Lek: cursus Digisterker

Gepubliceerd op: 9 maart 2018 09:55

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, invullen van belastingaangifte, werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten niet hoe het werkt of vinden het nog wat moeilijk. Daarom verzorgt de Bibliotheek Krimpenerwaard de cursus “Digisterker: werken met de digitale overheid”. Cursisten maken kennis met diverse overheidswebsites zoals de Mijn overheid, het UWV, de SVB en de gemeente Krimpenerwaard.

De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken.

De cursus duurt vier dagdelen en wordt gegeven door gecertificeerde docenten, die de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uitleggen. In de cursus gaat u zelf aan de slag met oefeningen die u op een computer van de bibliotheek kunt doen. Bij de cursus hoort een werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen en waarin de voorbeelden ook stap-voor-stap worden uitgelegd. Voor de cursus hoeft u geen examen te doen. Met het doen van de oefeningen in dit werkboek kunt u wel een certificaat verdienen.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Digisterker is voor iedereen die wil leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten. Wel is enige ervaring nodig in het omgaan met computer en internet; u kunt werken met het toetsenbord en de muis en u heeft internet. Om deel te nemen aan de cursus Digisterker heeft u een e-mailadres nodig.

De cursus wordt verzorgd door de bibliotheek van Krimpen aan de Lek in een zaal van het Cultuurhuis.

Data: maandagmorgen 26 maart, 9 april, 16 april en 23 april van 10.00 uur tot 12.00 uur.

De cursus is gratis en u kunt zich opgeven aan de balie van de bibliotheek of via e-mail. Omdat gewerkt wordt in kleine groepen is inschrijven een voorwaarde en geldt vol is vol. Word digisterker en meld u aan.