Boekpresentatie 'Zij kwamen uit de Krimpenerwaard'

Gepubliceerd op: 7 juli 2020 16:51

Zaterdag 18 juli is de officiële presentatie van het boek ‘Zij kwamen uit de Krimpenerwaard’. Dit gebeurt om 15.30 uur in de bibliotheek van Schoonhoven. Tijdens deze presentatie zal het eerste exemplaar van het boek uitgereikt worden aan Diana Hoogendoorn-Lettink, kleindochter van de op 7 mei 1945 in Veenendaal gesneuvelde BS’er Heinz Lettink.

In dit boek vertelt Hans Korevaar, auteur van het boek, de verhalen van bijna driehonderd slachtoffers uit de Krimpenerwaard tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij het nazoeken van deze soms bizarre verhalen heeft Hans hulp gekregen van Otto Ooms. Diana Lettink zal vertellen over de lange zoektocht in haar leven samen met haar oma (de vrouw van Heinz) naar het verhaal van haar opa, die een dappere verzetsrol in de oorlog gespeeld heeft. En zijn trieste dood op het moment dat Nederland bevrijd is.

Beide auteurs zullen deze middag vertellen over hun zoekwerk en wat Hans betreft wat de aanleiding was om aan deze enorme klus te beginnen. Otto zal vertellen wat zijn rol is geweest in het meeschrijven van dit boek. Belangstellenden kunnen zich aanmelden om deze middag aanwezig te zijn.

Vanwege de corona maatregelen is het aantal zitplaatsen in de bibliotheek beperkt en is het beslist noodzakelijk dat u zich aanmeldt. Dit kan telefonisch, 0182 – 385 406, email: infoschoonhoven@debibliotheekkrimpenerwaard.nl of aan de balie van de bibliotheek.

‘Zij kwamen uit de Krimpenerwaard’ is een uitgave van Historische Uitgaven Schoonhoven. Auteurs Hans Korevaar en Otto Ooms. De prijs is €24,95 en het boek is verkrijgbaar bij de boekhandels in de Krimpenerwaard of via www.historischeuitgavenschoonhoven.nl .