Cursussen internetgebruik in de bibliotheek

Gepubliceerd op: 10 augustus 2017 13:31

Gebruik van het internet is niet meer weg te denken in deze tijd. Maar soms wordt vergeten dat er mensen zijn die nog niet of nog niet helemaal vaardig zijn in het gebruik ervan. De Bibliotheek organiseert daarom twee verschillende cursussen, die binnenkort in Bergambacht starten.

Internet voor beginners: Klik & Tik

Op vier achtereenvolgende dinsdagmorgens vanaf 12 september start de cursus Klik & Tik; het internet op. Tijdens de vier lesochtenden gaat u met hulp van vrijwilligers zelf aan de slag om de basisfuncties van het internet aan te leren.

Wat leert u zo al? Websites opzoeken, doorlinken, zoekmachines gebruiken en e-mailen.

Via filmpjes bekijkt u de eenvoudige uitleg en daarna kunt u zelf aan de slag met praktische oefeningen. De aanwezige vrijwilligers helpen u op weg en ondersteunen bij de oefeningen.

Gebruik van overheidswebsites en DigiD: DigiSterker

Op vier achtereenvolgende donderdagen vanaf 14 september gaan we van start met de cursus Digisterker.

De cursus Digisterker is voor iedereen met wat ervaring op internet, die wil leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten en DigiD.

Cursisten maken kennis met diverse overheidswebsites zoals de Belastingdienst, het UWV, de SVB en de gemeente Krimpenerwaard.

De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: de digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken. Dit alles onder leiding van gecertificeerde docenten en aan de hand van een duidelijk werkboek.

Om deel te nemen aan de cursus Digisterker heeft u een e-mailadres nodig.

De cursus is gratis en u kunt zich opgeven aan de balie van de bibliotheek.

Omdat gewerkt wordt in kleine groepen is inschrijven een voorwaarde en geldt vol is vol.

Alle lesochtenden zijn van 10.00 tot 12.00 uur en de cursussen zijn gratis.

Opgeven aan de balie van de bibliotheek Bergambacht of via telefoonnummer 0182-353355.