De Taal van Administratie een succes!

Gepubliceerd op: 24 juni 2019 13:17

Onlangs mochten de tien cursisten van de cursus ‘De Taal van administratie’ hun certificaat in ontvangst nemen. Acht weken lang werden de cursisten bijgeschoold in de taal die hoort bij thema’s die met de persoonlijke administratie te maken hadden.

Naast de vaste trainers van het Taalhuis Krimpenerwaard en de taalschool Alsare waren er ook gastsprekers aanwezig van de Schuldhulpmaatjes, Kwadraad, Qua Wonen en een trainster van de cursus DigiD om hen meer tekst en uitleg te geven over budgetteren (bijvoorbeeld voor je woningonderhoud), hoe om te gaan met een klein budget en/of schulden, welke toeslagen en vergoedingen er zijn, hoe werkt je DigiD, enzovoort.

Taal en praktische handvatten gingen hand in hand bij deze cursus. De cursus werd georganiseerd door het Taalhuis Krimpenerwaard. Het Taalhuis is onderdeel van de Bibliotheek Krimpenerwaard en ondersteunt mensen bij het aanleren de basisvaardigheden van de Nederlandse taal. Dit proberen we zoveel mogelijk te koppelen aan alledaagse situaties. Daarnaast organiseert de Bibliotheek Krimpenerwaard ook digitale cursussen.

Mensen die aan de slag willen met (digi)taal óf als vrijwilliger van de (digi)taalactiviteiten kunnen natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dat kan via telefoonnummer 0180 669999 of taalhuis@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.