Digitale-cursusseizoen van start!

Gepubliceerd op: 6 augustus 2019 11:21

In de eerste week van september start in de Bibliotheek Krimpenerwaard het seizoen met twee verschillende cursussen om digitaal vaardig(er) te worden.

Voor iedereen die kennis wil maken met internet en er zelf mee wil leren werken, starten we op dinsdag 3 september met de cursus “Klik&Tik; het internet op”.

In uw eigen tempo, met deskundige vrijwilligers als vraagbaak, gaat u aan de slag om gebruik te gaan maken van de vele informatie die via internet opgezocht kan worden. Waarom niet gewoon proberen? U bepaalt zelf hoeveel gebruik u er van gaat maken en misschien gaat er wel een hele (digitale) wereld voor u open.

Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is met uw DigID, de digitale identiteitskaart van de overheid, dan kunt u vanaf maandag 2 september de cursus “Digisterker: werken met de digitale overheid” komen volgen. In de eerste les wordt de mogelijkheid geboden een DigID aan te maken of te activeren. Daarna hoort en ervaart u wat er bij diverse (semi)overheidsinstanties  te bekijken is met uw DigID. Ook b.v. op de website van de gemeente Krimpenerwaard kunt u digitaal al veel regelen zonder een extra bezoek aan het gemeentekantoor.

Beide cursussen worden zowel in Schoonhoven als in Krimpen aan de Lek gegeven, van 10 tot 12 uur en omvatten 4 lessen. De cursussen worden gratis aangeboden. Aanmelden in de betreffende bibliotheken of bellen naar Gerda Blok, 0180-669999.