Opening Taalhuis Krimpenerwaard

Gepubliceerd op: 30 augustus 2017 13:10

De Bibliotheek Krimpenerwaard opent op maandag 4 september a.s. officieel het Taalhuis Krimpenerwaard!

Het Taalhuis wordt dé plek waar inwoners terecht kunnen die hulp nodig hebben bij het aanleren of verbeteren van de Nederlandse taal en/of de digitale (basis) vaardigheden.

Zowel laaggeletterde Nederlanders als anderstaligen kunnen gebruik maken van het inloopspreekuur voor informatie en advies en/of kunnen gebruik maken van het ondersteunend aanbod van taalmaatjes, taallessen, leesgroepen en cursussen om de digitale vaardigheden te vergroten.

Het Taalhuis is onderdeel van de Bibliotheek Krimpenerwaard die deze taak in opdracht van de gemeente Krimpenerwaard uitvoert.

Op maandag 4 september a.s.  wordt het Taalhuis Krimpenerwaard  feestelijk geopend met een lunch waarbij diverse netwerkpartners, de taalvrijwilligers en de taalcursisten aanwezig zijn. Tijdens de lunch wordt de officiële opening verricht door burgemeester R. Cazemier (in Schoonhoven) en wethouder L. Sleeuwenhoek (Locatie Lekkerkerk). De lunch start om circa 12.30 uur op zowel onze locatie in Lekkerkerk (Talmastraat 1) als in Schoonhoven (Spoorstraat 3a) en naar verwachting zal het officiële deel rond 13.15 uur plaatsvinden op beide locaties.