Poppentheater en knuffelfeest in de bibliotheek

Gepubliceerd op: 11 januari 2018 09:28

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt in heel het land uitgebreid aandacht besteed aan het voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. Daarbij staat het prentenboek “Ssst! De tijger slaapt” van Britta Teckentrup centraal. Op scholen, kinderopvanglocaties en natuurlijk in de bibliotheken zal dit boek veel voorgelezen worden.

De Bibliotheek Krimpenerwaard heeft wat leuke activiteiten op het programma staan. Zo is Poppentheater Dubbele Jan weer uitgenodigd om haar voorstellingen te verzorgen op diverse locaties en kunnen knuffels van kinderen naar een slaapfeestje komen.

De voorstelling van het poppentheater heet dit jaar “Slaap, tijger, slaap” gebaseerd op het Prentenboek van het jaar. Het gaat over een kleine tijger die van spelen, van dansen en van springen houdt en dat heel graag met veel andere dieren doet, maar ook met kinderen. Tijdens het uitrusten van alle inspanning gebeurt er wat spannends. Kinderen van 3 tot 6 jaar kunnen komen kijken en meedoen op de volgende locaties:

  • Zaterdag 27 januari 10:30 uur in Krimpen aan de Lek in het Cultuurhuis 
  • zaterdag 27 januari 14:30 uur in de bibliotheek Lekkerkerk
  • woensdag 31 januari 15:00 uur in gebouw Het Rak in Gouderak 
  • donderdag 1 februari 16:00 uur in de bibliotheek van Bergambacht LET OP DIT POPPENTHEATER START OM 16.00 UUR I.P.V. 15.00 UUR
  • zaterdag 10 februari 15:00 uur in de bibliotheek van Schoonhoven.

Wil jouw knuffel ook wel eens een feestje meemaken? Dat kan, want Tijger geeft een slaapfeestje. Kinderen tot 6 jaar mogen op vrijdag 26 januari tot 19.00 uur een knuffel komen brengen in de bibliotheken van Schoonhoven, Bergambacht en Lekkerkerk. De knuffel blijft dan overnachten bij tijger en de volgende dag mag hij weer opgehaald worden. En zoals gebruikelijk bij een feestje krijgt de knuffel nog een leuk cadeautje mee naar huis. De belevenissen van de knuffels kunnen bijgehouden worden via de facebookpagina van de bibliotheek. Voor meer informatie kun je bij de genoemde bibliotheken terecht.