Taalhuis Krimpenerwaard geopend!

Gepubliceerd op: 5 september 2017 09:08

Op maandagmiddag 4 september 2017 is het Taalhuis Krimpenerwaard officieel geopend! Burgemeester R. Cazemier en wethouder L. Sleeuwenhoek waren aanwezig in de bibliotheek van respectievelijk Schoonhoven en Lekkerkerk om het officiële startsein te geven.

Maar eerst vond er in de ochtend een netwerkbijeenkomst plaats waar met samenwerkingspartners rondom taal en statushouders werd gesproken. Een eerste verkenning om te kijken waar we taal en integratie nog beter voor het voetlicht kunnen brengen. En om zelf te ervaren wat het is om de taal niet machtig te zijn, kregen de aanwezigen een lesje Farsi bij de geïmproviseerde groente- en fruitkraam. Een van de taalcursisten leerde de aanwezigen de moeilijke benamingen van diverse groente-
en fruitstukken.

Daarna werd er gezamenlijk gegeten van de heerlijke, door vrijwilligers en taalcursisten bereide gerechten. En uiteindelijk werd een live-verbinding tot stand gebracht tussen burgemeester Cazemier en wethouder Sleeuwenhoek zodat in beide vestigingen afgeteld kon worden om de opening een feit te laten zijn!

Wekelijkse inloopspreekuren

Het Taalhuis Krimpenerwaard is onderdeel van de Bibliotheek Krimpenerwaard. Het Taalhuis is er voor alle inwoners die aan de slag willen met de Nederlandse taal.

Door middel van wekelijkse inloopspreekuren helpen we iedereen met informatie en advies op weg. De inloopspreekuren vinden plaats op:

Bibliotheek Krimpen aan de Lek: maandagmiddag 13.30 – 14.30 uur

Bibliotheek Bergambacht: maandagmiddag 15.30 – 16.30 uur

Bibliotheek Lekkerkerk: dinsdagochtend 10.00 – 11.00 uur

Bibliotheek Schoonhoven: donderdagochtend 10.00 – 11.00 uur

Maar in het Taalhuis kunt u ook taalondersteuning krijgen. Door middel van taallessen, taalmaatjes en leesgroepen worden inwoners die dat willen wekelijks geholpen de basisvaardigheden van schrijven, lezen, spreken en luisteren beter onder de knie te krijgen. En ook voor digitale vaardigheden kunt u terecht bij het Taalhuis!

Mocht u dus meer informatie willen, loop dan binnen bij een van de spreekuren of neem contact op met de Taalhuiscoördinator Corine de Haij (tel. 0180 669 999, e-mail taalhuis@debibliotheekkrimpenerwaard.nl).