VakantieBieb weer open!

Gepubliceerd op: 24 juni 2019 13:34

Op 1 juni gaat de VakantieBieb open voor de jeugd, op 1 juli ook voor volwassenen. In deze gratis app staan meer dan 50 e-books voor jong en oud. De VakantieBieb is het zomercadeautje van de Bibliotheek, voor zowel leden als niet-leden.

De VakantieBieb biedt voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. De jeugd geniet tijdens de zomermaanden onder meer van e-books van Barbara Barend, Tonke Dragt, Harmen van Straaten en Paul van Loon.

Leesniveau op peil in de zomer

De VakantieBieb bevat jeugdboeken in alle leeftijdscategorie├źn, zodat elk kind makkelijk een passend boek vindt. Met de app willen de bibliotheken kinderen stimuleren om door te lezen tijdens de schoolvakantie. Zo genieten ze niet alleen van leuke e-books, maar houden ze ook hun leesvaardigheid (AVI-niveau) op peil. Het positieve effect van blijven lezen tijdens vakantieperiodes blijkt uit onderzoek en geldt voor kinderen uit alle leeftijdscategorie├źn.

Praktische informatie

Meer informatie over de VakantieBieb staat op www.vakantiebieb.nl. De app is beschikbaar in de App Store en in Google Play. De e-books zijn gratis te lezen tot en met 31 augustus, ook zonder lidmaatschap van de Bibliotheek. De jeugdtitels zijn vanaf 1 juni beschikbaar, die voor volwassenen vanaf 1 juli.

In het kader van VakantieLuisteren staan in dezelfde periode verschillende VakantieBieb-titels ook als luisterboek in de LuisterBieb-app.