Per 1 juli verdere versoepeling maatregelen

Gepubliceerd op: 30 juni 2020 21:00

Vanaf 1 juli 2020 mogen de voorzorgsmaatregelen op een aantal punten verder versoepeld worden van de regering. Deze versoepeling brengt medewerkers en klanten weer een stapje dichter bij een normaal bibliotheekbezoek.

Vanaf woensdag 1 juli zullen onze vestigingen in Bergambacht, Krimpen a/d Lek, Lekkerkerk en Schoonhoven geopend zijn volgens de reguliere openingstijden.  Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn weer van harte welkom om zonder begeleiding van een volwassene naar de bibliotheek te komen. Zij hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden en kunnen in de zomervakantie dus rustig zonder hun ouders leuke boeken uit komen zoeken. Ingeleverde materialen hoeven niet langer in quarantaine geplaatst te worden en kunnen weer gewoon in de inleverkast gezet worden.

Daarnaast zullen in bovengenoemde vestigingen een beperkt aantal werkplekken, computers en zitplaatsen aan de leestafels beschikbaar zijn. Ontspannen de krant lezen met een kopje koffie erbij behoort dus weer tot de mogelijkheden!

Voorzorgsmaatregelen

• Blijf thuis als u verkouden bent, koorts of griep heeft. Vraag familie of buren om voor u boeken op te halen.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst of maak gebruik van wegwerphandschoenen.
  • Houd 1,5 meter afstand van ons personeel en andere bezoekers.
  • Raak alleen de boeken aan die u wilt lenen.
  • Vergeet uw bibliotheekpasje niet. Alle uitleningen verlopen via de zelfbedieningscomputers. Geen pasje = geen boeken meenemen.
  • Volg altijd de aanwijzingen op van ons personeel.