Expositie Gouderak

9 juni 2022 t/m 1 oktober 2022

Bert Hermans belicht Industrieel en cultureel erfgoed.

In zijn werk als kunstschilder is Bert geïnspireerd door architectuur, in het bijzonder industrieel en cultureel erfgoed. Hij komt oorspronkelijk
uit Voorburg en zijn interesse in industriële en culturele architecturalevormen begon tijdens zijn middelbare school toen hij architect wilde worden. Zijn tekenmeester was Jan Asselbergs, een beroemde Nederlandse schilder. Hij stimuleerde hem om dit werk verder uit te werken, maar in die tijd koos hij ervoor om advocaat te worden. Hij is blijven tekenen en schilderen, en vestigt graag de aandacht van de kijker op een werkelijkheid die op het eerste gezicht niet te zien is. Bert is gefascineerd door perspectieven, precisie en kleur om op een eclectische manier een vreemde omgeving voor mensen te creëren in historische en vaak vervallen gebouwen.

Zijn werk is geïnspireerd op de schilderijen van beroemde kunstenaars als M.C. Esscher, Carel Willink en Edward Hopper. De stijl is realistisch, maar ondanks het realisme van de beelden behouden ze een sfeer van fantasie. De schilderijen hebben soms een surrealistische uitstraling die het'ongelooflijke' benadrukt. Tegelijkertijd hoopt hij met de verhalende inhoud dekijker mee te nemen op een maatschappijkritische reis en hem of haar bewust temaken van nieuwe perspectieven op de werkelijkheid en illusies van de werkelijkheid.

De expositie is tot eind september tijdens de openings uren te bezichtigen in bibliotheek Gouderak.