Muziek

Wist u dat u via onze bibliotheek de beschikking heeft over meer dan 500.000 cd's, 300.00 stukken vinyl en 30.00 muziekdvd's? Bent u lid van de bibliotheek dan kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week cd's, lp's en dvd's uit Europa's grootste muziekcollectie aanvragen. Via deze website of via de publiekscatalogus in de bibliotheek krijgt u toegang tot de Centrale Discotheek Rotterdam.

Muziekthema september

Terug naar school 

Of je het nou leuk vindt of niet, in september beginnen de scholen weer. Zelfs als je al jaren geslaagd of afgestudeerd bent, ken je dat onwennige gevoel nog. Opwinding, angst en hoop maken zich afwisselend van je meester. Dan is het wel zo prettig om nog vlug even een liedje te luisteren voordat je de poort van de school passeert. Muziekweb koos vijf liedjes uit voor dit speciale september-moment.

Muziekweb

1. Kraantje Pappie – School Is Begonnen

‘De school is weer begonnen voor alle domme jongens’, scandeerde Kraantje Pappie in 2013 met zijn vrienden Fiddox en DJ Fris. Alle slimme meisjes en jongens moeten er echter ook aan geloven. 

2. Mungo Jerry – I Don’t Want To Go Back To School

Het gevoel dat Mungo Jerry hier bezingt, kennen we allemaal wel van de late zondagavond. En van alle andere dagen van de week eigenlijk ook.

3. Jon & Vangelis – Back To School

Het leven ná school is ook niet alles. Yes-zanger Jon Anderson en
synthesizervirtuoos Vangelis schreven er een prachtig nummer over. Op je werk kan het zo vervelend zijn dat je liever weer op school zit.

4. The Ko Kos – The First Day Of School

Laten we niet vergeten dat er op school ook de mooiste dingen kunnen ontstaan. Je maakt vrienden, ontdekt waar je talenten liggen en misschien…kom je op de eerste schooldag wel de liefde van je leven tegen. 

5. Os Cinco Criolos – Primeira Escola

School kan natuurlijk heel erg leuk zijn, zeker als je een vak volgt dat bij je past. In Brazilië heb je zogenaamde sambascholen, waar leerlingen werken aan zang, muziek, dans en praalwagens. Sambascholen vertegenwoordigen buurt en strijden jaarlijks
met elkaar om prijzen. Os Cinco Criolos zingt in dit nummer een geschiedenis van belangrijke scholen. 

Muzieknieuws

 1. Met Bach door het jaar (32): Zorgeloos!

  De Bergrede behoort ongetwijfeld tot de bekendste van Jezus' overgeleverde toespraken. Zowel christenen als niet-christenen hebben zich er al ruim tweeduizend jaar lang door laten inspireren.

  20 september 2017

  Bekijk details van Met Bach door het jaar (32): Zorgeloos!

 2. Basiscollectie klassiek: Tsjaikovski's Doornroosje

  De balletmuziek van Tsjaikovski behoort tot de hoogtepunten van de klassieke muziek. De Russische componist schreef de muziek voor drie prachtige balletten: Zwanenmeer, Doornroosje (of De Schone Slaapster)...

  18 september 2017

  Bekijk details van Basiscollectie klassiek: Tsjaikovski's Doornroosje

Meer muzieknieuws

Mogelijk gemaakt door: Muziekweb

Mijn Bibliotheek

Verleng uw geleende materialen en/of beheer uw persoonlijke gegevens door in te loggen op Mijn Bibliotheek.

Muziekwebluister

MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.