Muziek

Wist u dat u via onze bibliotheek de beschikking heeft over meer dan 500.000 cd's, 300.00 stukken vinyl en 30.00 muziekdvd's? Bent u lid van de bibliotheek dan kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week cd's, lp's en dvd's uit Europa's grootste muziekcollectie aanvragen. Via deze website of via de publiekscatalogus in de bibliotheek krijgt u toegang tot de Centrale Discotheek Rotterdam.

Muziekthema Winter

Of je nu wel of niet van de winter houdt, muziek hoort er altijd bij! Deze maand een top-5 met muziek waar je je kan warmen én muziek die past bij pret met sneeuw, ijs en kou.

Muziekweb

Enya – And winter came...

De Keltische new-age van Enya is zeer geschikt om te beluisteren in de donkere wintermaanden. Haar zevende studioalbum And Winter Came uit 2008 verwees zelfs expliciet naar de winterperiode. 

Franz Schubert – Winterreise

Winterreise van Franz Schuberts is een verzameling liederen, maar zou je ook als één lange, deprimerende monoloog kunnen beschouwen. Een jongeman wordt afgewezen en begint een wandeltocht door een koud, vijandig winterlandschap waar hij geconfronteerd wordt met emoties van desillusie, eenzaamheid en doodsverlangen.

Harrie Jekkers – Schaatsen

Sommige mensen worden juist heel vrolijk van winters weer. Harrie Jekkers beschrijft in zijn lied Schaatsen taferelen die vrijwel elke Nederlander herkent. Muts op, sjaal om, naar het dichtstbijzijnde slootje en: genieten op de schaats.

Ray Charles Singers - Winter and theme for indoor sports

Naast recreatief schaatsen, kun je natuurlijk ook heel hard proberen te schaatsen. Op het hoogste niveau gebeurt dat tegenwoordig in sporthallen. The Ray Charles Singers zongen in 1956 een nummer over wintersporten.

BTS – Blood, Sweat And Tears

De Olympische Winterspelen worden in 2018 gehouden in Zuid-Korea. Een van de bekenste popact’s uit dat land is BTS. Deze boyband scoorde in 2016 een gigantische hit in eigen land – maar ook in de VS – met Blood, Sweat And Tears. Bloed, zweet en tranen zullen rijkelijk vloeien tijdens de Winterspelen in hun land! 

Muzieknieuws

  1. Curiosa pop: Liedjes over wolven

    Een heilig dier of de incarnatie van de duivel. Een middenweg is er niet. Er zijn maar weinig dieren die zo tot de verbeelding spraken als de wolf. Ook menig artiest liet zich inspireren door de wilde...

    23 januari 2018

    Bekijk details van Curiosa pop: Liedjes over wolven

Meer muzieknieuws

Mogelijk gemaakt door: Muziekweb

Mijn Bibliotheek

Verleng uw geleende materialen en/of beheer uw persoonlijke gegevens door in te loggen op Mijn Bibliotheek.

Muziekwebluister

MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.