Coronavirus

Maatregelen COVID-19 De Bibliotheek Krimpenerwaard

 

De bibliotheken in Bergambacht, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Schoonhoven zullen vanaf dinsdag 12 mei weer hun deuren open. Let op: er openingstijden zijn aangepast: van maandag tot en met vrijdag zijn we open van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur.

De openstelling van de vier grotere vestigingen zal in de eerste fase alléén gaan om de uitleenfunctie: langer in de bibliotheken blijven dan nodig is om uw boeken in te leveren en nieuwe op te halen zit er helaas nog niet in.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle activiteiten in onze bibliotheken tot 1 juni afgelast.

Bibliotheekleden kunnen gebruik blijven maken van de online diensten van de bibliotheek, zoals het lenen van e-books en luisterboeken. 

De meest actuele informatie over het coronavirus vind je op de website van het RIVM

Veelgestelde vragen

Waarom zijn de servicepunten vanaf 12 mei nog gesloten?


De servicepunten in Ammerstol, Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel zullen voorlopig helaas nog gesloten moeten blijven. Er is daar geen apparatuur voor zelfbediening en dat is één van de vereisten voor heropening volgens het landelijke protocol voor bibliotheken. Ook zijn de bibliotheken in deze plaatsen allemaal gehuisvest in een gebouw waar een school is en voor scholen geldt dat ouders zo min mogelijk in het gebouw mogen komen.

We zoeken wel naar een werkbare oplossing voor deze servicepunten. Klanten van deze bibliotheken zijn uiteraard van harte welkom in één van de vier grotere bibliotheken om hun boeken in te leveren en nieuwe boeken te lenen.Er staan gereserveerde materialen voor mij klaar, blijven deze staan?

Ja, de gereserveerde materialen blijven staan en kunnen vanaf dinsdag 12 mei weer opgehaald worden. Let op: dit geldt niet voor de servicepunten.

Kan ik een nieuwe reservering plaatsen?

Ja, maar er kan voorlopig alleen binnen de Krimpenerwaard gereserveerd worden. Daarnaast geldt een maximum van 5 reserveringen.

Ik wil graag e-books lenen maar heb een abonnement zonder e-books. Kan ik overstappen naar een abonnement met e-books?

Ja, je kunt jouw abonnement om laten zetten. Het oude abonnement (van € 41) zetten we stop en daarna start het nieuwe abonnement (van € 47). De kosten worden verrekend. Als je hier gebruik van wilt maken kun je een email sturen naar info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Neem contact met ons op via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl. Op werkdagen tussen 14:00 en 17:00 uur zijn wij ook telefonisch bereikbaar via 0182 385406.