12 jaar en ouder

Ben je 12 jaar of ouder en ben je op zoek naar een leuk boek of wil je informatie over boeken of schrijvers? Hier vind je het laatste boekennieuws, leuke leestips en informatie over schrijvers en illustratoren. Ook kun je hier zien wat voor theatervoorstellingen en tentoonstellingen er op dit moment zijn. En natuurlijk vind je hier ook handige tips voor school.

Luisteren voor je lijst

Moet je ook boeken lezen voor school? Een tip: je kunt die boeken ook beluisteren. De Luisterbieb heeft sinds vandaag een speciale keuzemap 'Luisteren voor je lijstĀ“.

Boeken verlengen

Verleng hier de boeken die je geleend hebt!

Lezen voor de lijst

Zit je op het vmbo of in de onderbouw havo/vwo en zoek je een boek voor je leeslijst Nederlands? Kijk dan in onze themalijsten Lezen voor de lijst. Zo kun je een boek kiezen dat past bij jouw leesniveau en schooltype.

Superboek: Lekker lezen met je oren!

Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch of slechtziend bent, is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in een app of op daisy-cd. Heb je een leesbeperking? Schrijf je dan gratis in en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.