Mediawijsheid

Uw kind mediawijs.

Kort gezegd betekent mediawijsheid dat je actief en bewust kunt deelnemen aan de mediasamenleving. Kinderen groeien op met heel veel verschillende media om zich heen. Televisie, films, internet, apps, games en noem maar op.

Voor advies over bewust en veilig gebruik van alle mogelijkheden verwijzen wij graag naar:

Lees je beter! Leesboeken over omgaan met ziekte en verlies

Als je ziek bent kun je er op internet informatie over vinden. Maar uitleg over hoe het is om ziek te zijn, vind je niet zo makkelijk. Daarvoor kun je terecht bij leesboeken. Lezen over iemand met dezelfde aandoening kan niet alleen jou helpen, maar ook de mensen om je heen: je broer, je moeder, je oma, je dokter, je verpleegkundige, iedereen.

Lees je beter helpt je bij het zoeken naar het juiste boek. Je gaat naar het zoekvenster en vult de naam van de ziekte in, als je die weet. Je kunt ook zoeken op schrijversnaam, titel of iets anders. Zijn er te veel resultaten, dan kun je aanvinken wat je kunt gebruiken en uitvinken wat niet. Zo eenvoudig is het.

Kinderen en social media

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit het leven van een kind, het zijn de moderne ontmoetingsplekken.

Mijn Bibliotheek

Verleng geleende materialen en beheer persoonlijke gegevens door in te loggen op Mijn Bibliotheek.

Gouden Leestips

Wist u dat het heel goed is om kinderen van jongs af aan voor te lezen? En dat dit veel invloed heeft op de latere prestaties op school? Download het document "gouden leestips" voor alle informatie hierover.