Betaalgemak met iDeal

U kunt op een eenvoudige manier een tegoed op uw lenerspas storten, dit kan via iDEAL of aan de informatiebalie. Dit tegoed kunt u gebruiken voor het voldoen van leengeld of telaat geld bij de zelfbedieningsapparaten of aan de balie. De voordelen van deze nieuwe manier van betalen: u bepaalt zelf wanneer u uw deposito opwaardeert; u kunt het opwaarderen eenvoudig vanaf thuis regelen; u voorkomt rijvorming in de bibliotheek; u heeft meer privacy bij het betalen en minder contant geld in de bibliotheek bevordert de veiligheid.

Wat is Ideal?

iDEAL is een betaalmethode voor veilige en directe betalingen op internet. Enige vereiste is dat u toegang heeft tot internetbankieren.

Hoe zet ik een deposito op mijn bibliotheekpas?

Dat kunt u doen via deze website. Ga op de home naar Mijn bibliotheek. Log in met het nummer van uw bibliotheekpas en uw zelfgekozen wachtwoord (dit was eerst de pincode: geboortedag en laatste twee cijfers van uw geboortejaar). Kies Details financiƫle posten. Bepaal de hoogte van het bedrag (minimaal 5 euro) en kies uw bank. Vervolgens komt u op de iDEAL pagina van uw eigen bank terecht en kunt u de betaling verrichten. Op deze manier kunt u ook openstaande posten op uw lenerpas betalen.

Van wie is het deposito?

Van u. Het door u gestorte tegoed blijft op uw pasje staan. Bij de zelfbedieningsautomaten of aan de balie wordt het tegoed gebruikt voor te laat geld en/of leengeld.

Wat gebeurt er als het deposito niet toereikend is?

Als bij het afrekenen blijkt dat uw deposito niet toereikend is, is een klein negatief saldo mogelijk. U kunt met dit negatieve saldo op dezelfde dag gewoon boeken lenen. Thuis kunt u via iDEAL het tegoed weer aanvullen.

Minimum bedrag

In verband met de transactiekosten geldt voor het ophogen van het tegoed via iDEAL een minimumbedrag van 5 euro per lenerspas. Indien hetgeen dat u via iDEAL wilt betalen minder dan 5 euro bedraagt, wordt de rest van het bedrag als deposito op uw pas gestort. Met dit tegoed kunt u toekomstige kosten voldoen.

Het opvragen van de status

Als u op deze website via Mijn bibliotheek (met lenersnummer en wachtwoord) inlogt, kunt u een overzicht aanvragen van uw financiƫle handelingen. U kunt dan nagaan hoeveel tegoed u heeft gestort en ook wanneer en waaraan u het tegoed heeft uitgegeven.