• Wat is het Historisch OntmoetingsPunt?

  Het Historisch OntmoetingsPunt (HOP) is een vaste plek in de bibliotheek van Schoonhoven en Ouderkerk a/d IJssel waar u informatie vindt over de geschiedenis van die plaatsen en de omgeving. Het HOP helpt u een begin te maken met genealogisch en historisch onderzoek.

 • Organisatie

  Het HOP wordt mogelijk gemaakt door het Streekarchief Midden-Holland, Bibliotheek Krimpenerwaard, de Historische Vereniging Schoonhoven, Historische Vereniging Ouderkerck op d'IJssel en de Archeologische Werkgroep Schoonhoven.

 • Activiteiten

  Verder organiseert het HOP allerlei gratis activiteiten: workshops, lezingen, activiteiten en tentoonstellingen. De website biedt toegang tot een schat van informatie en beeldmateriaal voor uw stamboom- en historisch onderzoek.

 • Collectie

  In het HOP zijn niet alleen boeken en naslagwerken over Schoonhoven, Ouderkerk en omgeving te vinden, maar ook uitgaven van de historische verenigingen in de Krimpenerwaard, de Historische Encyclopedie Krimpenerwaard, alle jaargangen van de Schoonhovensche Courant, een archievenoverzicht en een overzicht van bouwtekeningen.

 • Aanmelden

  Alle activiteiten van het HOP zijn gratis.

  Voor lezingen dient u zich vooraf aan te melden. Dit kan telefonisch, aan de balie van de betreffende bibliotheek of per email info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

  Lezingen gaan door bij voldoende deelname (minimaal 6 personen).

Agenda

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

eBooks eregalerij

Delpher - gedigitaliseerde bronnen voor je werkstuk of scriptie

Delpher: voor iedereen

In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie voor jou gemakkelijk te maken.

Een goudmijn voor iedere onderzoeker!

Het maakt niet uit wat voor onderzoek je doet en op welk niveau. Delpher biedt voor iedereen de originele teksten uit meer dan ruim 1,3 miljoen kranten, 1,5 miljoentijdschriftpagina’s en meer dan 320.000 boeken uit de 15de tot de 21ste eeuw. En het aanbod zal de komende jaren alleen maar groeien. Van 60 miljoen pagina’s nu tot 100 miljoen over een paar jaar.

Exposities

 1. Expositie HOP Schoonhoven; Zomer 2017

  Expositie bij de lezing en wandeling van 13 juni.

  30 januari 2017

  Bekijk details van Expositie HOP Schoonhoven; Zomer 2017

 2. Expositie HOP Schoonhoven; Tweede Wereldoorlog

  In de maanden april en mei kunt u voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog bezichtigen. De vitrines zijn ingericht met door klanten bewaarde spullen zoals voedselbonnen, ID-kaarten enz.

  30 januari 2017

  Bekijk details van Expositie HOP Schoonhoven; Tweede Wereldoorlog

 3. Expositie HOP Schoonhoven; T.A.V.E.N.U.

  Van januari tot april kunt u de tentoonstelling van T.A.V.E.N.U. in bibliotheek Schoonhoven bezichtigen.

  30 januari 2017

  Bekijk details van Expositie HOP Schoonhoven; T.A.V.E.N.U.

Meer

Oude Hollandse Waterlinie

Mijn Bibliotheek

Verleng uw geleende materialen en/of beheer uw persoonlijke gegevens door in te loggen op Mijn Bibliotheek.

Nieuw in de HOP collectie

Het prachtige boek van H.A. Verhoef: De Graven van Blois: heren van Schoonhoven en Gouda.