HOP Bergambacht

Bij het Historisch OntmoetingsPunt (HOP) kunt u nieuws, informatie en afbeeldingen vinden over de geschiedenis van Bergambacht en omgeving.

Nieuw in de bibliotheek: het Historisch OntmoetingsPunt Bergambacht.

Het Historisch OntmoetingsPunt Bergambacht is een samenwerkingsverband van de Bibliotheek Krimpenerwaard, de Historische Vereniging Bergambacht en het Streekarchief Midden-Holland. Samen zorgen zij in de bibliotheek voor een aansprekende historische collectie en programmering. In de bibliotheek kunt u grasduinen in de herkenbare kast met de HOP-collectie, bestaande uit historische boeken en tijdschriften uit Bergambacht en de regio. Kijk ook in de vitrines, waarin historisch materiaal ligt tentoongesteld.

Op de website van de Bibliotheek Krimpenerwaard kunt u zoeken naar titels van boeken die beschikbaar zijn binnen de collectie van de Krimpenerwaard. Dit kan via de catalogus o.a. door te zoeken op het onderwerp Krimpenerwaard. Gevonden titels kunnen worden gereserveerd door leden van de bibliotheek. Tevens vindt u op de website de openingstijden van de bibliotheek en het HOP en al onze activiteiten en exposities vindt u hier. De website van het Streekarchief Midden-Holland biedt toegang tot een schat van informatie en beeldmateriaal voor uw stamboom- en historisch onderzoek.  

Historisch café

Op zaterdagmorgen om de maand van 11:00 tot 13:00 uur zit er iemand van de Historische Vereniging Bergambacht in de bibliotheek. Heeft u vragen over historie, zoekt u een bepaalde foto of beschikt u over interessant (beeld)materiaal, kom dan gerust eens langs!