HOP Schoonhoven

Bij het Historisch OntmoetingsPunt (HOP) kunt u nieuws, informatie en afbeeldingen vinden over de geschiedenis van Schoonhoven.

Het HOP wordt mogelijk gemaakt door het Streekarchief Midden-Holland, de Bibliotheek Krimpenerwaard en de Historische Vereniging Schoonhoven.

Het Historisch OntmoetingsPunt (HOP) is een vaste plek in de bibliotheek van Schoonhoven, Spoorstraat 3A, 2871 TN Schoonhoven, waar u informatie vindt over de geschiedenis van Schoonhoven en omgeving. Het HOP helpt u een begin te maken met genealogisch en historisch onderzoek.  In het HOP zijn niet alleen boeken en naslagwerken over Schoonhoven en omgeving te vinden, maar ook uitgaven van de historische verenigingen in de Krimpenerwaard, de Historische Encyclopedie Krimpenerwaard, alle jaargangen van de Schoonhovensche Courant, een archievenoverzicht en een overzicht van bouwtekeningen. Verder organiseert het HOP allerlei gratis activiteiten: lezingen, workshops en kleine tentoonstellingen.

Op de website van de Bibliotheek Krimpenerwaard kunt u zoeken naar titels van boeken die beschikbaar zijn binnen de collectie van de Krimpenerwaard. Dit kan via de catalogus o.a. door te zoeken op het onderwerp Krimpenerwaard. Gevonden titels kunnen worden gereserveerd door leden van de bibliotheek. Tevens vindt u op de website de openingstijden van de bibliotheek en het HOP. De website van het Streekarchief Midden-Holland biedt toegang tot een schat van informatie en beeldmateriaal voor uw stamboom- en historisch onderzoek.  

Al onze activiteiten en exposities vindt u hier.